• Pančevačko kulturno leto je pred nama – evo šta nas očekuje

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Iz Gradske uprave Pančeva najavljen je zanimljiv program za ovogodišnje Pančevačko kulturno leto. Za razliku od prethodnih godina, veliki deo ovogodišnjih događanja biće u Gradskom parku, tačnije u krugu.

  Kulturno leto započeće Dom omladine svojim programima.

  Od 20. jula do 17. avgusta svake srede od 18 sati u krugu će se održavati radionica karikature i ilustracije „Crtajmo u parku“ Nikole Dragaša. Namenjena je deci od sedam do dvanaest godina.

  Nakon završetka radionice biće organizovana i izložba radova nastalih na njoj.

  Pančevački bras kvintet sviraće u krugu 23. jula kompozicije klasične i džez muzike.

  „Potraga za blagom“ biće u parku 11. avgusta. U ovoj igri mladi će na zabavan način upoznati kultrno-istorijske znamenitosti našeg grada.

  Ispred muzeja,15. avgusta očekuje nas Kvartet Nemanje Nikolića i Diznijeve pesme.

  Dan nauke biće obeležen 23. avgusta, pored predstavljanja naših talentovanih sugrađana očekuje nas i promocija „Nacionalne geografije“. 

  Kviz „Mislilac“ biće organizovan u krugu 28. jula.

  Iz Doma omladine najavili su i nastup KUD „Abrašević“, devetog, i promociju knjige Miće Ilića, drugog avgusta.

  Dom omladine pored učešća u Kulturnom letu imaće i svoje redovne programe, a posebna atrakcija biće koncert „Brkova“ 22. jula.

  Direktor Doma omladine Srđan Nikolić najavio je i proslavu Dana mladih, kao i Freedom art festival od 23. avgusta.

  Što se tiče programa koje će organizovati Kuturni centar Pančeva, prvi koncert koji je najavljen je Quantum guitar duo, u krugu, a biće održan 11. avgusta.

  U krugu će 17. avgusta nastupiti Braća Teofilovići.

  Dečji hor Vokal kids će svoj koncert u krugu održati 24. avgusta.

  Za 25. avgust je planiran koncert KUD „Stanko Paunović“ i on bi trebalo da se održi na platou ispred KCP i muzičke škole. Naravno, ukoliko radovi budu privedeni kraju.

  I za kraj, 1. i 2. septembra šlag na tortu staviće „Dani pančevačkog rokenrola“. I ovaj događaj bi trebalo da bude na platotu.

  Urednik muzičkog programa Kulturnog centra Pančeva najavio je da su u pregovorima sa još nekim izvođačima. Kako je rekao, biće to koncerti iznenađenja, a radi se o zaista zvučnim imenima.

  Portal 013info najaviće na vreme svaki događaj.

   

   

   

   

  Iz Gradske uprave Pančeva najavljen je zanimljiv program za ovogodišnje Pančevačko kulturno leto. Za razliku od prethodnih godina, veliki deo ovogodišnjih događanja biće u Gradskom parku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Sto godina od rođenja Milorada Bate Mihailovića

  Galerija Milorada Bate Mihailovića u saradnji sa Galerijom RIMA će, povodom stogodišnjice rođenja Milorada Bate Mihailovića, predstaviti radove nastale u Parizu pedesetih godina XX veka. Značaj ovih radova je u tome što predstavljaju umetnikovo polje istraživanja u trenutku kada uspostavlja osnovna načela svog slikarstva, koji prethode njegovoj punoj stvaralačkoj zrelosti.