• Razmislite tri puta pre nego što dva puta uradite jednu istu stvar!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Ako do sada niste čuli za bend Pero Defformero ili niste imali prilike da ih čujete, može se reći da ste propustili dosta. Na dočeku Dana zaljubljenih koji je organizovan u dvorni “Apolo” Doma omladine u subotu, 13. februara prašio je heavy metal uz glas koji je parodija na turbo folk, a brojna publika je uživajući pevala sve stihove njihovih više nego zanimljivih pesama.

    Kako je koncert organizovan u susret prazniku ljubavi pitali smo bend koliko su njihove pesme ljubavne, na šta je pevač Goran Biševac – Biške šaljivo odgovorio “Naše peseme su ljubavne s tim da on cmizdri, a ona se smeje“.

    Bend sa izvesnim izmenama u sastavu postoji od 1994. godine. Pero Defformero je prvi bend sa ex-YU prostora koji su energiju i pompeznost heavy metal muzike spojili sa nakaradnošću turbo-folk pokreta i time čitav pokret, kao takav, izvrgli ruglu i totalno ga izobličili. 

     

     

    Kako članovi benda kažu, dosta se nastupa, pretežno u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama, ali su svirali i u Bugarskoj, Rumuniji i Austriji.

    Iako su najavili da će prestati sa radom 2014. godine, i da će njihov nastup na Koncertu godine biti poslednji, oni kažu da nisu nikada dobili poziv za taj koncert pa to znači da dok ga ne dobiju nastavljaju sa svirkama. “Bend Pero Defformero se raspada kao plastična kesa, proces je 400 godina, dok ne prođe taj proces mi ćemo postojati“, objašavaju slikovito.  

     

     

    Ne samo da neće prestati da rade, već najavljuju da od sledeće nedelje ulaze u studio i počnju sa snimaju neke nove pesme.

    „Imamo par zanimljivih pesama, trenutno razvijamo čitavu koncepciju. Na proleće ćemo sigurno izbaciti jedan singl sa pratećim video spotom, a možda krajem leta izbacimo još nešto. Nemamo ideju da li ćemo samo gomilati singlove ili ćemo to uobličiti nekim albumom“, rekao je gitarista Saša Friš.

    Razgovor je završen prigodnom porukom za zaljubljene:

    „Razmislite tri puta pre nego što dva puta uradite jednu istu stvar.“

    M. M. Veličković

    Ako do sada niste čuli za bend Pero Defformero ili niste imali prilike da ih čujete, može se reći da ste propustili dosta. Na dočeku Dana zaljubljenih koji je organizovan u dvorni “Apolo” Doma omladine u subotu, 13. februara prašio je heavy metal uz glas koji je parodija na turbo folk, a brojna publika je uživajući pevala sve stihove njihovih više nego zanimljivih pesama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura