• PANČEVO: Fantastičan uspeh KUD-a „Stanko Paunović“ NIS RNP na Festivalu muzičkih društava Vojvodine

    U Vrbasu je u nedelju, 22. oktobra, održan 59. Festival muzičkih društava Vojvodine u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Fantastičan uspeh KUD-a „Stanko Paunović“ NIS RNP na Festivalu muzičkih društava Vojvodine
    Foto: Vladislav Babijanović

    U programu Festivala učestvovalo je 14 folklornih ansambala, koji su najbolje ocenjeni na kvalifikacionim gradskim i regionalnim smotrama.

    U društvu najboljih našli su se i članovi Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo, koji su se predstavili prikazom dela svadbenog običaja iz Janja i narodnim igrama i pesmama Srba iz Bujanovca i okoline. Dvadesetpetominutni program Paunovića po mišljenju stručnog žirija u sastavu prof. dr Dragica Panić Kašanski, Dragan Milivojević, Dejan Prvanović, Goran Paunović i Vilma Niškanović ocenjen je najvećim brojem poena. Program u celini je ocenjen sa 97 od mogućih 100 poena i nagrađen je zlatnom plaketom.

    Paunoviću su dodeljene i dve specijalne nagrade – za najdoslednije očuvanje tradicije i za spoj originalnog i rekonstruisanog kostima u Prikazu dela svadbenog običaja iz Janja, pod nazivom „Zbogom ostaj djevojačka majko“.

    Članovi prvog izvođačkog ansambla i narodnog orkestra, i još četiri ansambla iz Bačke Topole, Vrbasa, Beške i Stare Pazove predstavljaće Vojvodinu na završnom Republičkom Festivalu folklornih ansambala kulturno-umetničkih društava Srbije, koji će biti održan 2. i 3. decembra u Obrenovcu, u organizaciji Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije.

    Ovo je četvrta zlatna plaketa Paunovića od početka ove godine. Prethodno su dečiji ansambli nižih i viših razreda nagrađeni zlatnim plaketama na Muzičkom festivalu dece Vojvodine u Bačkoj Topoli, a dečiji ansambl viših razreda i zlatnom plaketom na Republičkoj smotri dečijih folklornih ansambala Srbije u Batočini, rekao je Dejan Trifunović, umetnički direktor ansambla.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura