• PANČEVO: Izložba fotografija „Samo delić emocija“ Katarine Denić

  U Foajeu Kulturnog centra Pančeva biće predstavljena izložba fotografija „Samo delić emocija“ Katarine Denić, od 15. do 31. januara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Izložba fotografija „Samo delić emocija“ Katarine Denić

  Otvaranje je u ponedeljak, 15. januara, u 19.00 sati.

  Materijal za ovaj projekat nastaje više od godinu dana. Stvaranje fotografija za ovu izložbu pomoglo mi je da se suočim sa gubitkom, turbulencijom osećanja, bola, osmeha, patnje, ljubavi, svih mogućih emocija. Pogled u sebe i korišćenje fotografije kao podsetnika da svi prolazimo kroz razne faze i da i u tim mračnim trenucima znamo da je svetlost uvek u nama.

  Projekat je predstavljen u vidu 12 fotografija, kako bi se obeležila jedna godina i svaka fotografija predstavlja drugu emociju u datom mesecu. Imam želju da ovim projektom pokažem i sa jedne strane skrenem ljudima pažnju na to da je u redu osećati, u redu je imati emocije i u redu je biti ranjiv.

  Fotografije su crno-bele jer je tako veći fokus na samu poruku. Tekstovi koji su dodati na fotografijama samo su delovi kratkih priča koje sam pisala tokom proteklih godina. Ovo su fotografije ljudi koji su mi pomogli da ostvarim ovako nešto. Isto tako su tu i autoportreti, jer sam želela da predstavim sebe kao umetnika.

  U svet fotografije me je uveo moj otac. Gledajući fotografije koje je on stvarao, otkrila sam potpuno novi i drugačiji svet. Ovaj pravac umetnosti mi je pomogao da otvorim mali univerzum za sebe. Način izražavanja i pokazivanja ovog sveta iz mog ugla. Ogoljena lepota ljudi, tela, osmeha, detalji, emocije, kao i trenutak koji može da izazove nešto, za mene su dodatni razlozi zašto uživam u fotografisanju. Prelep je osećaj uhvatiti iskrenu emociju kod ljudi, divnu svetlost, detalj koji možda na prvi pogled ne biste ni primetili.

  Katarina Denić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Pozorišna nedelja u Kulturnom centru Pančeva

  Naredne nedelje u Kulturnom centru Pančeva publika može pogledati dve predstave – višestruko nagrađivanu „Ja sam Akiko“, nastalu u u produkciji Kulturnog centra Pančeva, i predstavu […]