• PANČEVO: Izložba Kluba veterana ULUS-a

  U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja koji su ove godine istoga dana, 18. maja, Narodni muzej Pančevo organizuje izložbu Kluba veterana ULUS-a.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Izložba Kluba veterana ULUS-a

  Svečano otvaranje izložbe zakazano je za petak 17. maj u 14 časova, u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

  Klub veterana ULUS-a je osobeno, čak jedinstveno udruženje likovnih stvaralaca, koje okuplja starije, proverene, uveliko afirmisane autore od kojih su neki upisani u istoriju umetnosti.

   – Izložba pruža raspon raznoliko profilisanih idejnih i tematskih krugova. U pitanju su izrazi koji se prostiru od sasvim klasičnih pristupa koji podrazumevaju afinitet za realnu optiku, preko lirski iznijansiranih, poetski intoniranih do suptilno uobličenih iskaza. Obuhvaćena su i druga kazivanja, poput geometrizovanih opažanja, potom, široke lepeze nadnaravnih, podsvesnih, nadrealno upriličenih konstanti ali i posve fantastičnih pobuda. Tome treba dodati sažeta, uopštena razrešenja oblika kao što su asocijativne, jasno upriličene apstraktne refleksije, koje upotpunjuju vizuelni kontekst ovogodišnje, 25. po redu izložbe Kluba, navodi se u saopštenju Muzeja.

  Među delima 25 stvaralaca posetioci će moći da vide i radove dobro poznatih umetnika iz Pančeva poput Nade Onjin-Žužić, Milana Jakšića, Nade Denić i Mihajla Geruna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Trinaesti Klasik fest od 13. do 16. juna

  Trinaesti Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 13. do 16. juna na nekoliko lokacija u Pančevu u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz brojne goste – […]