• PANČEVO: Izložba plakata „Argumento“ od 20. februara

  U foajeu Kulturnog centra Pančeva biće predstavljena izložba plakata „Argumento“ Nenada Lazića od 20. februara do 18. marta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Izložba plakata „Argumento“ od 20. februara

  Otvaranje je u utorak, 20. februara, u 19 sati.

  Nenad S. Lazić rođen je 1974, u Zrenjaninu. Svoju strast prema umetnosti i grafičkom dizajnu unapredio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je diplomirao i pohađao postdiplomske studije, pod vođstvom Branislava Dobanovačkog, Boška Ševe i Suzane Kubinec.

  Neumorno je gradio svoj put, osnovavši nekoliko neformalnih grupa za grafičke komunikacije i dizajn u AP Vojvodini. Posredstvom svojih radionica nesebično deli znanje s mladim umetnicima, pripremajući ih za izazove budućnosti. Njegov bogat portfolio svedoči o saradnji s međunarodnim korporacijama, firmama i izdavačima, ostavljajući lični pečat na mnogim projektima.

  Njegova umetnička vizija transcendirala je medije – od klasičnog crteža do modernih tehnika vizuelne komunikacije. Prirodni svet i ljudska psihologija prožimaju se u njegovim originalnim konceptima, koji kombinuju tradicionalne elemente sa savremenim tokovima. Nenadov jedinstveni likovni izraz osvaja publiku, ostavljajući neizbrisiv dojam.

  Osvojio je preko 30 uglednih nagrada, a učestvovao je na više od 100 grupnih izložbi širom sveta – od Kazahstana do Sjedinjenih Američkih Država. Danas je slobodan umetnik i predsednik Umetničkog saveta UPIDIV-a, živi i stvara u Novom Sadu, neprestano obogaćujući okruženje svojom izuzetnom umetnošću.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]