• PANČEVO: Izvođenje monodrame „Hronika dogovorene smrti“

    Povodom 60 godina od smrti Branka Miljkovića, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, u ponedeljak, 29. januara, u 19.00 časova, izvešće se monodrama „Hronika dogovorene smrti“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Izvođenje monodrame „Hronika dogovorene smrti“
    Foto: 013info

    Ono što ovu monodramu čini neobičnijom od drugih je to što ulogu pesnika tumači Dragica Užareva, koja je i režirala predstavu. Tekst monodrame je napisao književnik Oliver Janković, a muziku, specijalno za ovu predstavu je komponovao Zoran Sve Jovanović. Ator plakata je Ana Ivanović iz Pogorice.

    Branko Miljković, jedan od najboljih i najzagonetnijih srpskih pesnika dvadesetog veka i šezdest dogina posle svoje smrti i dalje privlači pažnju čitalaca, kako svojom poezijom, tako i privatnim životom.

    Monodrama „Hronika dogovorene smrti“ pokušava da malo osvetli i donekle razjasni Brankov odnos prema poeziji, da u formi autoanalize glavlog junaka ukaže na neke malo poznate detalje i činjenice. Kao i svaki pravi stvaralac on je imao uspone i padove, raj i pakao. Međutim i sami usponi su stvarali padove. U krugovima prijatelja i „prijatelja“ u kojima se Branko kretao, posle dobijanja Oktobarske nagrade, uzburkale su se strasti, pojavila se zavist, pa čak i mržnja prema pesniku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    PANČEVO: Izložba Kluba veterana ULUS-a

    U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja koji su ove godine istoga dana, 18. maja, Narodni muzej Pančevo organizuje izložbu Kluba veterana […]

    Festival vina „Wine Weekend“ u Pančevu

    U Narodnoj bašti od 24. do 26. maja 2024. godine, pančevci i posetioci iz okolnih mesta imaće priliku da uživaju u nezaboravnom vinskom iskustvu tokom festivala „Wine […]