• PANČEVO: Izvođenje monodrame „Hronika dogovorene smrti“

  Povodom 60 godina od smrti Branka Miljkovića, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, u ponedeljak, 29. januara, u 19.00 časova, izvešće se monodrama „Hronika dogovorene smrti“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Izvođenje monodrame „Hronika dogovorene smrti“
  Foto: 013info

  Ono što ovu monodramu čini neobičnijom od drugih je to što ulogu pesnika tumači Dragica Užareva, koja je i režirala predstavu. Tekst monodrame je napisao književnik Oliver Janković, a muziku, specijalno za ovu predstavu je komponovao Zoran Sve Jovanović. Ator plakata je Ana Ivanović iz Pogorice.

  Branko Miljković, jedan od najboljih i najzagonetnijih srpskih pesnika dvadesetog veka i šezdest dogina posle svoje smrti i dalje privlači pažnju čitalaca, kako svojom poezijom, tako i privatnim životom.

  Monodrama „Hronika dogovorene smrti“ pokušava da malo osvetli i donekle razjasni Brankov odnos prema poeziji, da u formi autoanalize glavlog junaka ukaže na neke malo poznate detalje i činjenice. Kao i svaki pravi stvaralac on je imao uspone i padove, raj i pakao. Međutim i sami usponi su stvarali padove. U krugovima prijatelja i „prijatelja“ u kojima se Branko kretao, posle dobijanja Oktobarske nagrade, uzburkale su se strasti, pojavila se zavist, pa čak i mržnja prema pesniku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Pozorišna nedelja u Kulturnom centru Pančeva

  Naredne nedelje u Kulturnom centru Pančeva publika može pogledati dve predstave – višestruko nagrađivanu „Ja sam Akiko“, nastalu u u produkciji Kulturnog centra Pančeva, i predstavu […]