• PANČEVO: Kniževni kafe – Predstavljanje knjige „Vila fazanka“ Bojana Krivokapića

  U petak, 15. marta u 19 sati u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, održaće se Književni kafe Kulturnog centra, u okviru kojeg će biti predstavljena knjiga „Vila fazanka“ autora Bojana Krivokapića. O knjizi će razgovarati Jasmina Topić i autor.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Kniževni kafe – Predstavljanje knjige „Vila fazanka“ Bojana Krivokapića

  Po povratku iz inostranstva, gde je provela skoro ceo radni vek, Ana, glavna junakinja ovog romana, kupuje stan „s pogledom na Dunav i Dom armije”. Pokušava da se udomi, ali joj ptice iz prošlosti ne daju mira. Jednog avgusta odlazi na sever ravnice, u Vilu Fazanku, da pričuva kuću i psa svoje najbolje prijateljice. To je početak grozda priča, susreta i odnosa nekih naizgled običnih, ali i vrlo neobičnih likova. Tu je i Granda, mađarska vižla, koja neumorno maše repom.

  Ovo je roman o mirnoj ravnici koja bubri kao potkožni prišt, i iz koje glasovi prošlih vremena i nekadašnji stanari stuštenih kuća svojim višeglasjem ne dopuštaju velu zaborava da ih prekrije. Vila Fazanka, u kojoj se jedan u drugi prelivaju ambijent primorski i ravničarski, roman je i o mogućim ljubavima i svetu u kojem gubici ne moraju da nas povuku na dno, već nam otvaraju nove spoznaje i dovode nas do spokoja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Umetnici stvaraju u fabrici

  U Pančevu se prvi put organizuje likovna kolonija u industrijskom okruženju. Slikar i vajar Miroljub Kršanin pozvao je 20 umetnika da stvaraju u fabrici, u kojoj je do penzije radio kao […]