• PANČEVO: Koncert Nade i Jovana Kolundžije

    U subotu, 9. decembra od 19 časova, u Kulturnom centru Pančeva, koncert će održati Nada i Jovan Kolundžija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Koncert Nade i Jovana Kolundžije
    Foto: 013info

    Gosti koncerta biće najbolji učenici MŠ „Jovan Bandur” Pančevo.

    Dugogodišnje umetničko putovanje proslavljenog srpskog violiniste Jovana Kolundžije obeleženo je impozantnim brojem od preko 4.000 koncerata održanih u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, od „Karnegi hola” u Njujorku, sale „Čajkovski” u Moskvi, „Gavo” u Parizu, Sale filharmonije „Žorž Enesku” u Bukureštu, Santa Ćećilije u Rimu, „Beas Artes” u Meksiku, Gevandhaus u Lajpcigu, Koncertne dvorane „Dvoržak” i mnogih drugih. Jovan Kolundžija je nastupao u preko 45 zemalja sveta i dobitnik je velikog broja značajnih svetskih nagrada u Parizu, Londonu, Poljskoj, Njujorku, Meksiku, Budimpešti, Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu, kao i najviših domaćih priznanja i nagrada: „Oktobarske”, „Aprilske”, „Vukove nagrade”, „Zlatne lire”, Gramate Patrijarha Pavla, „Zlatnog beočuga”, „Orlanda” i drugih. Gostovao je na prestižnim festivalima (Salcburg, Berlin, Evijan, „Praško proleće”, meksički „Servantino”, Bratislavske muzičke svečanosti, Dubrovački letnji festival, Ljubljanski festival, Emilija Romanja… ) i održao je veliki broj humanitarnih koncerata. Bio je član FIAM-a – UNESKO i izveo maestralne koncertne poduhvate („Deset veličanstvenih”, „Volite li Betovena?”, „Bravissimo maestro Mocart” i „U čast velikom Bramsu”). Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga. Osnivač je Centra lepih umetnosti „Gvarnerijus”.

    Nada Kolundžija je pasionirani izvođač savremene muzike. Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocenjenim interpretacijama. Održala je preko 1.000 koncerata u Evropi, Aziji i Americi. Paralelno sa solističkim nastupima, dugi niz godina nastupa sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom. Bila je saradnik i gost muzičar „Les Amis” ansambla iz Toronta i član je Ansambla za drugu novu muziku. Sarađivala je s velikim brojem domaćih i inostranih muzičara i kompozitora i gostovala je na brojnim festivalima. Dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju: Zlatna medalja na takmičenju Global Music Awards za izdanje „UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir”, „Muzika klasika” za ženskog uzvođača 2019. godine, nagrada Udruženja kompozitora Srbije „Aleksandar Pavlović” za životne zasluge na promociji srpske muzike i nagrada za životno delo Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]