• PANČEVO: Koncert Orkestra rumunske narodne muzike

    U ponedeljak, 22. aprila u 19 časova, u Kulturnom centru Pančeva, koncert će održati Orkestar rumunske narodne muzike.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Koncert Orkestra rumunske narodne muzike
    Foto: 013info

    Orkestar rumunske narodne muzike Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine neguje tradicionalno stvaralaštvo Rumuna na prostoru Srbije i stoga je značajan na lokalnoj i međunarodnoj sceni. Čini ga više od 30 školovanih muzičara koji svojom aktivnošću na najlepši način neguju tradicionalnu muziku rumunske nacionalne manjine. Postoji od 2020. godine i za svega četiri godine upriličio je značajne nastupe i gostovanja širom Srbije i Rumunije.

    Svojim prvim koncertom u Pančevu nastoje da se predstave pančevačkoj publici i da obeleže početak najlepšeg godišnjeg doba – proleća, ali i početak koncertne sezone i novih projekata orkestra. Pored gudačke i duvačke sekcije, publika će imati priliku i da upozna instrumente koje retko gde može da čuje na našem prostoru, poput Panove frule, cimbala, moldavskog kavala i taragota.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]