• Pančevo: Konkurs za Zbornik ,,Rukopisi 47”

  Dom omladine Pančevo raspisuje 47. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 47”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevo: Konkurs za Zbornik ,,Rukopisi 47”
  Foto: Dom Omladine Pančevo
  Pravo učešća imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Konkurs će biti otvoren do 15. 02. 2024. godine.
  Na konkursu se može učestvovati sa poezijom i/ili kratkom prozom. Svaki autor može da pošalje do 3 pesme i/ili do 3 kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (maksimalna dužina priče je 7000 karaktera sa proredima, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i i-mejlom. Molimo autore da lične podatke ostave i u ,,telu“ mejla i na početku fajla s radovima. Takođe, pesme odnosno priče treba da budu u jednom Word dokumentu, da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova ili na Google Drive-u. Najzad, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila.
  Mejl adresa na koju treba slati radove je: [email protected] (sa naznakom ,,za Rukopise 47”).
  Molimo autore da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova! Konkurs traje nešto više od mesec dan i završava se 15. februara u ponoć. ,,Rukopisi 47” izaći će iz štampe početkom maja tekuće godine, a datum promocije odnosno trodnevni festival biće naknadno saopšten- navode iz Doma Omladine.
  Za dodatne informacije posetite www.domomladinepancevo.rs kao i Fejsbuk i Instagram stranicu Rukopisa @zbornik.rukopisi, @zbornik_rukopisi

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura