• PANČEVO: Otvaranje izložbe crteža „Novo svetlo“ Nataše Kokić u Galeriji savremene umetnosti

  U utorak, 2. aprila u 19 sati u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva biće otvorena izložba crteža „Novo svetlo“ Nataše Kokić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Otvaranje izložbe crteža „Novo svetlo“ Nataše Kokić u Galeriji savremene umetnosti

  Crteži Nataše Kokić su alegorije izbora i perspektiva modernog čoveka u savremenom društvu. Predstave nebeskih pojava, podrhtavanja na kvantnom nivou, promenljivih pejzaža i objekata koje je napravio čovek govore o pojedincu u savremenom društvu i iluziji slobodne volje. Radovi sadrže želju za promenom – boje i gličevi koji se pojavljuju zapravo su pokušaj stvaranja novih prilika i novih okolnosti.

  Nataša Kokić je povodom izložbe u Pančevu izjavila: „Uvek me je zanimala pozicija pojedinca u društvu. Okolnosti u kojima živimo umnogome utiču na ishod naših života. Od pejzaža do arhitekture, od različitih društvenih grupa do javnog mnjenja – uronjeni smo u svet koji je stvaran dugo i koji nastavlja da postoji paralelno s našim tajmlajnom. Promene dolaze, ali sporo i teško. U tom kontekstu, zanima me na koji način pojedinac utiče na društvo i kako ga menja. Da li se zapravo društvo sastoji od upletenih individualnih stavova i želja?“.

  Nataša Kokić rođena je u Beogradu, 1979. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti 2005. godine, a magistrirala 2010. Od 2001. godine izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Boravila je na Islandu, u Holandiji, Americi, Norveškoj, US i Srbiji u okviru rezidencijalnih programa. Dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se ističu Nagrada Dimitrije Bašičević Mangelos 2014. godine i Nagrada Vladimir Veličković za crtež 2013. Doktorirala je na matičnom fakultetu 2019, a sada je docent na Fakultetu likovnih umetnosti.

  Izložbu možete pogledati do 23. aprila, radnim danima od 9.00 – 13.00 i 17.00 – 20.00 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]