• PANČEVO: Otvorena Galerija savremene umetnosti

    U ponedeljak, 13. maja, svečano je otvoren novi prostor Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, u Ulici Miloša Crnjanskog 2.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Otvorena Galerija savremene umetnosti
    Foto: 013info

    U novom prostoru je od 19 časova zvanično otvorena i prva izložba pod nazivom „Zlatne godine galerije“ na kojoj su izloženi radovi umetnika koji su dobili najveći broj nagrada na Salonu umetnosti Pančeva.

    Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva nastala je kao rezultat potrebe mladih pančevačkih likovnih umetnika da se afirmišu kroz izlaganje u adekvatnom izlagačkom prostoru. Otvorena je u jesen 1976. godine, u Štapskoj zgradi na Trgu kralja Petra. Kada je taj prostor 2010. godine vraćen Rimokatoličkoj crkvi, Galerija je preseljena u zgradu u Ulici vojvode Živojina Mišića. Rešenjem državne Agencije za privatizaciju 2015. godine i taj objekat je vraćen starim vlasnicima i počela je potraga za novim prostorom, koja je okončana 2022. godine. Tada je počela i adaptacija lokala koji predstavlja trajno rešenje za Galeriju savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, u Ulici Miloša Crnjanskog.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura