• PANČEVO: Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk“ gostuje u Kulturnom centru

  U petak, 26. aprila, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je hit predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk”, Jaroslava Hašeka u režiji Veljka Mićunovića. ‍U predstavi igraju Ozren Grabarić, Milutin Milošević, Milutin Dapčević, Miloš Lazarov, Vanja Nenadić/Nataša Marković, Dunja Stojanović i Iva Ilinčić. Glavni glumac u predstavi, Ozren Grabarić, dobitnik je godišnje nagrade Beogradskog dramskog pozorišta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk“ gostuje u Kulturnom centru
  Foto: Dragana Udovičić

  Predstava je zasnovana na nezavršenom satiričnom romanu češkog pisca Jaroslava Hašeka, „Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svetskom ratu”, izdatom 1923. godine, koji se smatra jednim od najvećih antiratnih romana svih vremena. Komad govori o češkom veteranu Jozefu Švejku i njegovim komičnim i strašnim doživljajima u vojsci, kroz galeriju raznih čudnovatih likova u novom okruženju u kom se našao. Priča počinje atentatom u Sarajevu koji prethodi Prvom svetskom ratu. Švejk je toliko uzbuđen zbog služenja svojoj državi u ratu da niko ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je malouman, ili vešti saboter austrougarske armije.

  Sjajnoj glumačkoj ekipi na sceni je prisružena i muzičarka Ivana Vukmirović koja je sve vreme prisutna na sceni, i svirajući gitaru i pevajući songove predstavlja neku vrstu lajt motiva koji se provlači kroz ovu antiratnu dramu i tragikomediju. Songove je napisala Nevena Glušica, takođe kompozitorka muzike „Švejka”.

  Predstava traje 100 minuta, a karte se mogu kupiti na biletarnici KCP-a po ceni od 2000 dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura