• PANČEVO: Predstava Beogradskog Narodnog pozorišta „Nečista krv“ gostuje u Kulturnom centru

    U sredu, 24. aprila u 19:30, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Nečista krv“, Borisava Bore Stanković, u režiji Milana Neškovića. ‍U predstavi igraju Jovana Stojiljković, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Vuk Kostić, Nela Mihailović, Ljiljana Blagojević, Radmila Živković, Nikola Vujović, Veljko Brđanin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Predstava Beogradskog Narodnog pozorišta „Nečista krv“ gostuje u Kulturnom centru
    Foto: 013info

    „Nečista krv” u dramatizaciji Maje Todorović i režiji Milana Neškovića predstavlja čitanje vrelog i bujnog, ali ipak sumornog Stankovićevog sveta, sa fokusom na položaj žene i pitanje slobode u jednoj zatvorenoj sredini.

    U novoj verziji „Nečiste krvi” nema folklornih elemenata, niti jezika starog Vranja, ali ima svevremene priče ne samo o ljubavi, nego i o strasti, čežnji i patnji, kako ličnoj, tako i porodičnoj. Svi junaci su zadržali karakteristike koje su imali i kod Bore Stankovića, ali im je dat i „savremeni dodir” kroz govor i situacije u kojima se nalaze. Sofka je ostala žena koja je svesna sebe, svoje lepote i porekla, Marko je ostao bogataš koji može da priušti sebi da kupi mladu ženu, Mita je čovek koji je propao u tranziciji…

    Naravno, sve je to nešto što postoji i danas, samo u malo drugačijem obliku u odnosu na vreme u koje je Stanković smestio svoj roman.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]