• PANČEVO: Predstavljanje knjige „Srpske muke sa politikom“ Zorana Avramovića

    U četvrtak, 22. februara, u 19.00 časova, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo održaće se predstavljanje knjige „Srpske muke sa politikom“ autora Zorana Avramovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Predstavljanje knjige „Srpske muke sa politikom“ Zorana Avramovića
    Foto: 013info

    O knjizi će govoriti dr. Milan Orlić, urednik i autor.

    Koje su to „otvorene rane“ srpske politike u poslednje tri decenije? Vreme protiče, a one nisu zalečene. A problemi su: shvatanje i praktikovanje politike, nestabilnost demokratije, jugoslovensko nasleđe, Kosovo i Metohija, zapadnoevropska i američka politika prema Srbiji.

    Ove teme su protkane sa više pitanja. Kako se odnositi prema političkom nasleđu i različitim ideologijama? Da li je postizanje saglasnosti o opštim nacionalnim i državnim interesima najteži problem u Srbiji i srpskom narodu? Šta to u društvu više generiše konfliktnost od saradnje? Da li je veća briza za partiju nego za državu, trajno obeležje srpske politike i političara? Zašto demokratski politički poredak ne može da se stabilizuje? U kojoj meri može da se neutrališe mešanje zapadnog, inostranog činioca u politički život Srbije? Koje vaspitne i obrazovne političke orijentacije treba podržati u budućnosti? Kako stvarati mlade ljude opredeljene za odgovoran politički i nacionalni rad?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]