• PANČEVO: Predstavljanje knjige „Srpske muke sa politikom“ Zorana Avramovića

  U četvrtak, 22. februara, u 19.00 časova, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo održaće se predstavljanje knjige „Srpske muke sa politikom“ autora Zorana Avramovića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Predstavljanje knjige „Srpske muke sa politikom“ Zorana Avramovića
  Foto: 013info

  O knjizi će govoriti dr. Milan Orlić, urednik i autor.

  Koje su to „otvorene rane“ srpske politike u poslednje tri decenije? Vreme protiče, a one nisu zalečene. A problemi su: shvatanje i praktikovanje politike, nestabilnost demokratije, jugoslovensko nasleđe, Kosovo i Metohija, zapadnoevropska i američka politika prema Srbiji.

  Ove teme su protkane sa više pitanja. Kako se odnositi prema političkom nasleđu i različitim ideologijama? Da li je postizanje saglasnosti o opštim nacionalnim i državnim interesima najteži problem u Srbiji i srpskom narodu? Šta to u društvu više generiše konfliktnost od saradnje? Da li je veća briza za partiju nego za državu, trajno obeležje srpske politike i političara? Zašto demokratski politički poredak ne može da se stabilizuje? U kojoj meri može da se neutrališe mešanje zapadnog, inostranog činioca u politički život Srbije? Koje vaspitne i obrazovne političke orijentacije treba podržati u budućnosti? Kako stvarati mlade ljude opredeljene za odgovoran politički i nacionalni rad?

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]