• PANČEVO: Promocija knjige aforizama Zorana T. Popovića u biblioteci

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U Gradskoj biblioteci Pančevo u petak, 16. oktobra, održaće se promocija knjige aforizama „Dođoh, videh, prebegoh“, autora Zorana T. Popovića.

  O knjizi će govoriti: Zoran T. Popović i Vasa Pavković, književni kritičar i pisac.

  Nova knjiga aforizama „Dođoh, videh, prebegoh“ Zorana T. Popovića potvrđuje mišljenje, koje s pravom vlada u javnosti, da je on jedan od najboljih srpskih aforističara danas, ali i uopšte, u istoriji ovog književnog oblika kod nas. Bilo da se bavi Mitovima ili Verom, Istorijom ili Slobodom, Demokratijom ili Politikom, Zoran T. POPOVIĆ uspeva da o tim i bliskim fenomenima govori iz jedne drugačije, inventivne persperktive. Jezik ovih mudrih i optimalno uobličenih aforizama duhovito razotkriva paradokse i kontroverze, ubedljivo razara stereotipe ili demistifikuje maksime i ideologeme prošlih i aktuelnih vremena. S jednakom duhovitošću Zoran T. Popović je u stanju da se bavi Brakom, Sportom i drugim naoko prizemnijim temama.
  Ukratko: ovo je kolekcija aforizama koja nas istovremeno čini mudrijim i sumnjičavijim, ali i donosi osmeh na lice, inventivno razotkrivajući obmane i iluzije pojedinaca, naraštaja i naroda.

  – Vasa Pavković

   

  U Gradskoj biblioteci Pančevo održaće se promocija knjige aforizama „Dođoh, videh, prebegoh“, autora Zorana T. Popovića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura