• PANČEVO: Promocija knjige „Bio jednom jedan bend“ Dragana Boleta Novakovića

    U petak, 26. aprila u 19.00 časova, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo održaće se promocija knjige „Bio jednom jedan bend“ autora Dragana Boleta Novakovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Promocija knjige „Bio jednom jedan bend“ Dragana Boleta Novakovića
    Foto: 013info

    O knjizi će razgovarati:

    • Dragan Bole Novaković, autor
    • Branimir Bane Lokner, muzički kritičar i publicista
    • Vladimir Kajlovic, režiser

    Moderator: Mario Gaborović, novinar

    Pred vama se nalazi jedno delo koje će starije generacije vratiti u zlatno doba rokenrola na našim prostorima, a mlađima će otkriti jedan čaroban svet rok scene koja je „žarila i palila“ osamdesetih godina prošlog veka. Autor vas velikodušno vodi sa sobom u priču o kultnom rokabili bendu VIS Grafiti. Ona je više od samo hronike jednog muzičkog ansambla, to je uvid u složene živote mladića koji su se uspinjali, padali i ponovo uspinjali na putu ka ostvarenju svojih snova. Način na koji vas autor poziva da se pridružite bendu od prvog dana kada je nastao do samog kraja knjige je magičan i u isto vreme surovo realan.

    Roman koristi humor i crni humor da dotakne univerzalne teme odrastanja, ljubavi, prijateljstva, ali i breme jedne istorije, koja je poznata svima koji su rođeni i odrastali na tlu SFRJ. Autor i jedan od glavnih junaka knjige uspeva da napravi atmosferičan portret jednog doba. Priča vas kao pesma uvodi u memljive klubove, na gitarijade i pušta vas u domove društva koje je slavilo dočeke novih godina zajedno, uvek imajući glavnog aktera po kome su se pamtile te kultne žurke. Sa glavnim junacima, čitalac će ići da odsluži vojni rok, koliko god bio loš tajming za tako nešto. Ova nadasve pozitivna priča o dečacima, a kasnije mladićima i muškarcima koji su odrastali zajedno sa svojim bendom postavljena je u okvire razvoja i, konačno, raspada jedne velike zemlje Jugoslavije. Ono što zaista izdvaja ovu knjigu, jeste autentičnost njenih likova. Od prvih ljubavi, preko svirki, snimanja pesama u studiju, do vojnič- kih dana, svaka epizoda je puna emotivne dubine.

    Roman koji će vas navesti da se više puta naglas nasmejete, ali učiniti i da se ozbiljno zabrinete za ishod daljeg postojanja benda „Grafiti“, lako od vas pravi svog saveznika i uključuje vas u uzbudljivi svet rokenrola. Imaćete privilegiju da stojite u prvim redovima na koncertima kultnih grupa koje su bojile svet omladine tokom osamdesetih godina…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]