• PANČEVO: Promocija knjige „Poslednji svedok” u petak od 20 sati u Ruskoj bilblioteci

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

   Promocija knjige „Poslednji svedok: događaji iz Jekaterinburga i Alapajevska u sećanjima princeze Jelene Srpske“ biće održana u petak, 20. maja, od 19 sati, u prostoru Ruske bilblioteke, u Ulici Braće Jovanovića 24.

  Ovo delo štampano na srpskom jeziku izdao je Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, a priredili ga ruski autori Galina Igorevna Ševcova, Nikolaj Borisovič Neujmin i Olga Nikolajevna Potjomkina.

  Reč je o memoarima Jelene Karađorđević, srpske princeze koja je udajom za kneza Jovana Konstantinoviča Romanova spojila srpsku i rusku vladarsku porodicu i produbila veze između dva naroda.

  To je istorijska priča koja dopunjuje sliku poslednjih dana Ruske imperije i tragičnih događaja koji su usledili u toku leta 1918. godine u Jekaterinburgu i Alapajevsku.

   

   

   Promocija knjige Poslednji svedok: događaji iz Jekaterinburga i Alapajevska u sećanjima princeze Jelene Srpske biće održana u petak, 20. maja, od 19 sati, u prostoru Ruske bilblioteke, u Ulici Braće Jovanovića 24.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Predstava „Ona“ na sceni Kulturnog centra Pančeva

  Autorski projekat Mie Knežević, Mine Osić i Jelene Đulvezan Milković, pozorišna predstava „Ona“, biće izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. maja u 19.30. Režiju […]

  Koncert filmske muzike u Kulturnom centru Pančeva

  Tamburaški centar “Tamburatorijum” najavljuje koncert posvećen najlepšim melodijama sa velikog platna, koji će se održati 3. juna sa početkom u 19.00 časova u Kulturnom […]