• PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka Pilule“

  U čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19.00 časova održaće se promocija romana „Mesto mleka Pilule“ autora Miloša Tome.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka Pilule“
  Foto: 013info

  O delu će govoriti:

  • Miloš Toma, autor
  • Stefan Stanojević, pesnik

  Glavni lik ove neobične moderne priče inspirisane istinitim događajima je mladi pisac koga od najranijeg detinjstva prate nesreće. Od porodičnih tuga koje se uvećavaju razaranjem zajednice i očevog izdajstva odlaskom drugoj ženi, preko gubitka majke, sestre, prijatelja i jedine devojke koju je ikada voleo, svedoci smo razgranavanja duševne bolesti kojoj se vraća od dečaštva. Suočavajući se sa manjim ili većim traumama, i njegove dijagnoze se umnožavaju, boravci u duševnoj ustanovi produžavaju a suočavanje sa svetom koji ga okružuje sužava u jednu tačku samoće i odbačenosti iz koje nema izlaza. U pismima koja piše bez nade da će ih oni kojima su namenjeni i pročitati, on pokušava da sagleda svoju tešku, na momente izuzetno potresnu sudbinu, pronađe nit koja je napravila prvi čvor u njegovoj sudbini i odvela ga putem psihoze i zamisli kako bi izgledao njegov život da u njemu nije bilo tragične krivice predaka koja je ostavila amanet gubitaka potomcima, izdajstava, napuštanja i patnji i briga kojima se ne naslućuje kraj…

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  OPOVO: U sredu otvaranje izložbe fotografija Rajka Karišića

  U sredu, 29. novembra, u 19 časova, u galeriji „Jovan Popović“ u Opovu biće otvorena samostalna izložba fotografija Rajka Karišića iz šest ciklusa koji su objavljeni u monografiji „Karišić – 50 godina kontinuiranog bavljenja umetnošću“.