• PANČEVO: Prvo vođenje kroz 21. Bijenale umetnosti

  U subotu, 8. juna u 18.00 biće organizovano prvo stručno vođenje kroz izložbe 21. Bijenala umetnosti. Publiku će kroz izložbene prostore voditi selektorka ovogodišnjeg Bijenala, dr Sonja Jankov. Zainteresovani mogu doći ispred Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva (Živojina Mišića 1).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Prvo vođenje kroz 21. Bijenale umetnosti
  Foto: Petar Živković

  Da podsetimo, od 25. maja do 25. juna u Pančevu se pod sloganom „Ispiranje“ u organizaciji Kulturnog centra Pančeva održava značajna gradska manifestacija Bijenale umetnosti.

  Više od dvadeset domaćih i inostranih umetnika/ca i kolektiva u okviru 21. Bijenala umetnosti u Pančevu predstavljaju i izlažu radove u vezi sa terminom ispiranje, odabirajući sami neku od brojnih asocijacija koje se vezuju za ovaj termin. U tom procesu umetnici/e su se oslanjali na neka od sledećih pitanja: Koliko se osećamo ispranim, izmorenim, isceđenim, rastvorenim? Da li je proces ispiranja proces uklanjanja ili pronalaženja nečeg? Da li se rasna mržnja, mizoginija, homofobija mogu isprati? Da li se tragovi porodičnog nasilja, ratnih zločina, zlostavljanja mogu (i)sprati? Da li se vodom mogu isprati otpaci iz prehrambene industrije, ili bilo koje druge grane industrije? Koji je odnos između ispiranja i zaborava?

  Bijenale umetnosti u Pančevu održava se uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Ministarstva za kulturu Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Trinaesti Klasik fest od 13. do 16. juna

  Trinaesti Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 13. do 16. juna na nekoliko lokacija u Pančevu u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz brojne goste – […]