• PANČEVO: Tribina „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“

    U četvrtak, 28. decembra, u 19.00 časova u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo održaće se tribina „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Tribina „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“
    Foto: 013info

    Da li i kako deci treba prenositi vrednost ljubavi prema svom narodu i državi danas u srpskom društvu?

    Ima li protivljenja tome?

    Kako se to radilo nekada, a kako se radi danas?

    Zašto je to važno i šta će se desiti ako to ne budemo radili?

    Na ova i slična pitanja pokušaće da daju odgovor gosti:

    • Zoran Stefanović, Predsednik udruženja dramskih pisaca Srbije
    • Milan Bojić, istoričar i pisac dečijih knjiga „Srpski junaci od Kosovskog boja do Košara“, „Košare: novi kosovski boj“ i „Srbi protiv Nato od 1991 do 1999 godine“
    • Milena Kovačević, profesor srpskog jezika i književnosti, pisac dečijih knjiga „Žene junaci Velikog rata“ i „Budi čovek: primeri čojstva kod Srba“
    • Aleksandar Miljević, pisac dečijih knjiga „Čuda Božija Gospoda Isusa Hrista“ i „Dogodine u Prizrenu: san o slobodi“, i izdavač i urednik edicije „Dobro dete“ u kojoj su objavljene sve navedene patriotsko-istorijske knjige za decu

    Udruženje „Dobrodetelj“ je osnovano radi očuvanja i razvoja jevanđeljskih vrlina i tradicionalnih vrednosti, vrlina koje su oduvek krasile pripadnike srpskog naroda, i vrednosti koje su vekovima bile važne kako srpskom narodu u celini, tako i svakom pripadniku našeg naroda posebno Te viševekovne nacionalne vrline, kao što su gostoljublje, milosrđe, hrabrost, dobrota…kao i vrhovne nacionalne vrednosti kao što su Pravoslavlje, Otadžbina i Porodica, su danas ugrožene, i čak se često zamenjuju svojim potpunim suprotnostima.

    Stoga u želji da podržimo opstanak naših vekovnih vrlina i vrednosti, koje i danas deli ogromna većina srpskog naroda, pokrenuli smo izdavačku delatnost za decu i omladinu, kako bi pokušali da najbolje od našeg naroda prenesemo novim generacijama.

    Verujemo da izdavaštvo neće biti jedini način za promociju svega dobrog srpskoj deci, i da ćemo u budućnosti nalaziti i druge puteve da oplemenimo dobrote žedne dečije duše.

    Edicija DOBRO DETE – knjige koje oplemenjuju dečiju dušu

    „Dobro dete“ je edicija knjiga za decu koja ima za cilj da podstakne kod dece razvoj onih osobina koje su oduvek krasile velike i nezaboravne ličnosti – veru, hrabrost, dobrotu, istinoljublje, nesebičnost, ljubav…jer to je ono što istinski ispunjava čoveka i čini ga srećnim.

    Deca pamte priče iz detinjstva, vezuju se za te priče i njihove junake, i kopiraju ih u svom životu, pa je vrlo korisno da se deci dok su još mala čitaju priče koje promovišu vrline i dobra dela, kao i da im se kada malo porastu poklanjaju knjige sa takvim temama, da ih sami čitaju.

    Kroz knjige edicije „Dobro dete“ pozivamo roditelje, bake i deke, tetke i teče, ujake i ujne, stričeve i strine, kumove i prijatelje…da pomognu deci koju vole, da pored sticanja znanja i veština neophodnih za život, sačuvaju i u svojim starijim godinama sve one vrline koje deca najčešće imaju dok su mala, vrline koje jednom rečju možemo nazvati – dobrota.

    Jer kakva nam odrastu deca, takav će biti i svet u kojem ćemo i mi i oni ubuduće živeti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]