• PANČEVO: Trinaesti Klasik fest od 13. do 16. juna

  Trinaesti Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 13. do 16. juna na nekoliko lokacija u Pančevu u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz brojne goste – soliste iz zemlje i inostrasntva. Umetnički direktor festivala je klarinetista Ognjen Popović. Festival je namenjem uživaocima klasične muzike, ali i publici koja želi da nauči više o klasičnoj i kamernoj muzici.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Trinaesti Klasik fest od 13. do 16. juna
  Promo

  Svečano otvaranje festivala biće održano u četvrtak, 13. juna u 20 sati u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu, kada će biti izvedena dela Riharda Štrausa i Antonjina Dvoržaka, u interpretaciji internacionalnog sastava koji čine Marina Nenadović, Milena Lipovšek i Boštjan Lipovšek iz Slovenije, Mihail Zurovlev i Kristof Jan iz Nemačke, i muzičari iz Srbije: Bojan Pešić, Ognjen Popović, Mihailo Samoran, Nenad Janković, Dušan Petrović, Aleksandar Popović, Nikola Ćirić, Višnja Jović, Miloš Đorđević i Slobodan Gerić. Ulaz na koncert je besplatan.

  U petak, 14. juna u Svetosavskom domu u Pančevu u 20 sati na programu su dela Karl Marije fon Vebera i Bedžiha Smetane. Dela izvode Marija Špengler Marković (violina), Milena Lipovšek (flauta), gost iz Holandije Anton Spronk (violončelo) i Italije – Lorenco Kosi (klavir), a ulaz na program je besplatan za sve posetioce.

  U subotu, 15. juna u Svetosavskom domu u 20 sati biće održano treće veče Klasik Fest-a, uz kompozicije Betovena, Fransea, Mijoa i Martinua, u izvođenju Marije Špengler Marković (violina), Milene Lipovšek (flauta), Mihaila Zurovleva (oboa), Ognjena Popovića (klarinet), Nenada Jankovića (fagot), Aleksandra Solunca (truba), Boštjana Lipovšeka (horna), Antona Spronka (violončelo) i Lorenca Kosija (klavir). Ulaz na ovaj program je takođe besplatan.

  Završne večeri Klasik Fest-a, u nedelju, 16. juna u dvorani Kulturnog centra Pančeva, na programu je muzička projekcija crno-belog filma „Novi Vavilon“ iz 1929. godine, uz Ansambl Balkanske kamerne akademije i dirigentkinje Ketrin Larsen Mekgvajer (Engleska). Ulaznice po ceni od 500 rsd mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura