• PANČEVO: U četvrtak otvaranje izložbe radova sa Likovne kolonije „Deliblatski pesak“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Izložba radova nastalih na prošlogodišnjoj Likovnoj kolonijij „Deliblatski pesak“ biće otvorena u četvrtak, 10. juna, u 20 sati u Narodnom muzeju Pančevo.

  Radovi su nastali 17. oktobra prošle godine na jednodnevnoj likovnoj koloniji na kojoj je učestvovalo sedamnaest umetnika.

  Zbog pandemije KPZ nije bila u mogućnosti da likovnu koloniju održi u normalnom, višednevnom formatu, stoga je napravljena jednodnevna, da se ne bi kontinuitet kolonije prekinuo. Zbog situacije sa koronavirusom ova kolonija nije imala međunarodni karakter.

  – Malo gradova se može pohvaliti ovakvom kulturnom manifestacijom kao što je Likovna kolonija „Deliblatski pesak“. U situaciji kojoj smo se našli jedino moguće rešenje je bilo da se umetnici skupe u kraćem vremenskom periodu i da se organizuje ta izložba koja će nastaviti kontinuitet manifestacije, rekao je slikar Čedomir Kesić.

  Biće ovo 52. put da se organizuje izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak“.

   

  Izložba radova nastalih na prošlogodišnjoj Likovnoj kolonijij „Deliblatski pesak“ biće otvorena u četvrtak, 10. juna, u 20 sati

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Laslo Blašković večeras u Pančevu

  Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]