• PANČEVO: U subotu promocija knjige Senke Pavlović „Humorom protiv korone”

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Promocija knjige „Humorom protiv korone“ naše sugrađanke Senke Pavlović biće održana u subotu, 26. juna, u 19 časova u Narodnom muzeju u Pančevu.

  O virusu korona, nepredvidljivom protivniku u budućnosti će biti napisani romani, biće snimljeni filmovi, biće napisane i igrane pozorišne predstave, organizovane izložbe slika, priređene muzejske izložbe.. Prvi, međutim, koji su na ovu situaciju imali umetnički odgovor i promptno reagovali bili su autori kratke forme – humoristi, ali i svi ljudi koji imaju smisla za humor. Priređivač zbornika „Humorom protiv korone“ Senka Pavlović je te mirko-forme (šale, viceve, anegdote, kozerije…), čitala, slušala, tražila, pronašla, prikupila, zapisala, prevela, izabrala, razvrstala, redigovala, prilagodila, obradila, protumačila, objavila i predstavila, vodeći računa da zadovolji i estetki i etički kriterijum. Potrudila se da u ovoj knjizi budu prilozi koji su višeslojni, poučni, mudri, duhoviti, autentični i raznovrsni po tematici.               

   S obzirom na to da medicinski stručnjaci preporučuju dve doze vakcine, ovo je druga knjiga u izdanju „Prosvete“ koju je autorka priredila na temu pandemije virusa korona.

  O knjizi će govoriti satiričar Aleksandar Čotrić i autorka knjige.

  Promocija knjige „Humorom protiv korone“ naše sugrađanke Senke Pavlović biće održana u subotu, 26. juna, u 19 časova u Narodnom muzeju u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Predstava „Ona“ na sceni Kulturnog centra Pančeva

  Autorski projekat Mie Knežević, Mine Osić i Jelene Đulvezan Milković, pozorišna predstava „Ona“, biće izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. maja u 19.30. Režiju […]

  Koncert filmske muzike u Kulturnom centru Pančeva

  Tamburaški centar “Tamburatorijum” najavljuje koncert posvećen najlepšim melodijama sa velikog platna, koji će se održati 3. juna sa početkom u 19.00 časova u Kulturnom […]