• Petnaesti „Prolećni karneval cveća”

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Na platou ispred Narodnog muzeja, juče je održan je petnaesti „Prolećni karneval cveća” u organizaciji Pokreta gorana i Centra volontera Pančevo.

  Posetioci su imali priliku da obiđu Cvetnu pijacu na kojoj su izlagači prodavali raznovrsne cvetne aranžmane ali i druge rukotvorine i pribor za rasadnike. Među izlagačima subili: škola „Mara Mandić”, udruženje „Na pola puta”, OŠ „Josif Pančić”, udruženje „Vredne ruke Banata”, aktiv žena „Sosa” , vinarija„ Sv. Triphun” Dolovo, Marija Spišek sa proizvodima od meda, udruženje pčelara „Produžnica” Pančevo, rasadnik cveća„ Perić”, slikar Nikola Štiklica iz Zrenjanina, udruženje žena „Novoseljanke”, Božana Kovačević cvećar, povrtar, Stamena Dorin, Vesna Prodanov sa stvarima od kanapa, Tereza Lukač sa nakitom I Ana Babinjac sa dekorativnim predmetima.

  Tokom kulturno-umetničkog programa, učenici škola OŠ„Isidora Sekulić” i OŠ„Dositej Obradović” iz Omoljice pokušali su , na jedan neobičan i simpatičan način, da prisutnim građanima da probude svest o ekologiji i značaju prirode za ljude i njihovo zdravlje. Najveću pažnju privukli su najmlađi učesnici koji su skečevima i pesmom „Reciklaža” skrenuli pažnju Pančevcima da trebaju da vode račun kako i gde bacaju svoje smeće. Takođe, ispred bine su bili i panoi sa porukama i opomenama da prirodu ne smemo zagađivati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura