• Pozorišna nedelja u Kulturnom centru Pančeva

  Naredne nedelje u Kulturnom centru Pančeva publika može pogledati dve predstave – višestruko nagrađivanu „Ja sam Akiko“, nastalu u u produkciji Kulturnog centra Pančeva, i predstavu „Sećaš li se“ Teatra Vuk iz Beograda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pozorišna nedelja u Kulturnom centru Pančeva
  Foto: 013info

  Pozorišna predstava „Ja sam Akiko“ nastala po romanu Stefana Tićmija i u režiji Milje Mazarak, na programu je u ponedeljak, 4. marta u 19.30, na Sceni KCP-a. Ulogu tumači Sofija Mijatović Lazarov, a ulaznice u pretprodaji po ceni od 600 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra. Na dan igranja cela ulaznice biće 700 dinara.

  Prema rečima rediteljke Milje Mazarak, „Predstava „Ja sam Akiko“, od lepeze tema iz Tićmijevog romana, u prvi plan stavlja odnos deteta i roditelja, kroz priču o odrastanju bez jednog roditelja i o dečijoj usamljenosti. U predstavi starija Akiko, kroz uspomene koje vadi iz „svojih kofera“ priseća se ključnih događaja iz detinjstva i prevazilazi svoje unutrašnje sukobe nastale upravo iz odnosa sa roditeljima, što je nekako neminovnost i tačka u kojoj smo svi isti. Takođe, Akiko nije obična devojčica, ona je drugačija od svojih vršnjaka, ona je mudra i zatvorena u svom svetu ali slobodna i hrabra u svojim mislima, idejama i stavovima i kao takva, predstavnica je svih različitosti koje ovaj svet u kojem živimo čine bogatijim. Akiko je poput Malog princa – ne voli brojeve, nema godine, ne veruje u granice i podele i uprkos preporuci da je predstava za decu uzrasta iznad 7 godina, ona poziva i sve one koji se osećaju „odraslo“ da takođe pogledaju predstavu.”

  Predstava „Sećaš li se…“ Teatra Vuk u režiji Vesne Stanković na programu je u nedelju, 10. marta, u 19.30. Uloge tumače Ljiljana Blagojević i Sonja Kolačarić, a ulaznice po ceni od 1.200 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

  U duodrami „Sećaš li se…” Ljiljana Blagojević (u ulozi glumice u penziji – Ljubice Hadžimarković) i Sonja Kolačarić (u ulozi glumice srednje dobi – Jelene Pavlović) govore o mladosti u vreme svoje mladosti, i o mladosti u vreme svoje starosti, o umetničkim i drugim slobodama, o detaljima koji im ruže ili ulepšavaju svet. Kao kod Godoa, gde vreme stoji, a svaki sekund je ispunjen, predstava podstiče publiku na smeh, setu, zapitanost i kolektivni odnos prema trajnim vrednostima.

  Predstava „Sećaš li se..” je više od predstave. Ona je razotkrivanje, demistifikacija, autoironisanje jednog vazda mističnog poziva kao što je gluma. Tekst predstave nije zbir anegdota i pošalica o ovom pozivu, nego rezultat višedecenijskog iskustva brojnih dramskih delatnika na sceni i pred kamerama. Cilj nije da zasmeje publiku niti da publiku uvuče u patetiku saosećanja sa akterima, nego da joj omogući da na trenutak zaviri u jedan skroviti svet, koji se nikad ne vidi, čak se i ne nazire kroz zavese, kostime, scensku šminku, teatarski govor i mizanscen – ističe Vesna Stanković, koja pored dugogodišnjeg glumačkog staža već više od dve decenije piše, producira i režira.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]