• Preporuka za čitanje – “Vrti se, veliki svete” Kolum Meken (“Laguna”)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Radnja romana se dešava sedamdesetih godina u Njujorku. Prati se sudbina nekoliko junaka, koji su međusobno povezani, a čiji životi svedoče ujedno i o društvenim prilikama u Americi toga doba. Korigan je Irac, sveštenik reda koji svoj život posvećuje pomaganju najnižim slojevima društva, konkretno prostitutkama iz Bronksa. Tili je jedna od njih. Ona završava u zatvoru, gde se kaje što je dopustila i svojoj ćerci da vodi isti život na ulici, sa makroima koji biju, sa iglom u veni. Želi da stvari popravi barem za svoje unuke. To je vreme kad je hipi pokret ponegde još uvek živ, a iz sličnog načina života izašla je slikarka Lara, koja upoznaje Koriganovog brata, i između njih rađa se ljubav-izlaz iz lošeg života. Na drugoj strani je priča o ženama koje su izgubile svoje sinove u vijetnamskom ratu. Bogata belkinja Kler i crnkinja Glorija svoju bol zbog toga prevazilaze kroz dugotrajno, iskreno prijateljstvo. A nad svima njima je hodač na žici, koji prelazi između Kula bliznakinja i zadivljuje svet svojim podvigom. Sa pričom o ličnim problemima, prepliće se slika društva, bez ulepšavanja, ali ipak sa nekom nadom u srećniju budućnost.
  Sam pisac je Irac koji živi u Americi, cenjen je i nagrađivan, a u našim izdanjima mogu se pročitati i ova njegova dela: “Igrač”, “Zoli”, “Transatlantik”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Sto godina od rođenja Milorada Bate Mihailovića

  Galerija Milorada Bate Mihailovića u saradnji sa Galerijom RIMA će, povodom stogodišnjice rođenja Milorada Bate Mihailovića, predstaviti radove nastale u Parizu pedesetih godina XX veka. Značaj ovih radova je u tome što predstavljaju umetnikovo polje istraživanja u trenutku kada uspostavlja osnovna načela svog slikarstva, koji prethode njegovoj punoj stvaralačkoj zrelosti.