• Projekcija nagrađenog dokumentarnog filma „Flašaroši“ i razgovor sa autorom u Kulturnom centru Pančeva

  Nagrađivani dokumentarni film „Flašaroši“ reditelja Nemanje Vojinovića, nagrađen Srcem Sarajeva za najbolji dokumentarac 2023, biće prikazan u Dvorani Kulturnog centra Pančeva u sredu, 21. febrauara u 20.00. Nakon projekcije održaće se razgovor sa autorskom ekipom filma. Ulaznica za ovaj program može se kupiti na biletaricni po ceni od 350 dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Projekcija nagrađenog dokumentarnog filma „Flašaroši“ i razgovor sa autorom u Kulturnom centru Pančeva

  Na periferiji srpske prestonice, Beograda, nalazi se jedna od najvećih deponija u Evropi – Vinča. Nekada arheološko nalazište neolitske kulture u Evropi, ovo toksično mesto, podložno požarima, predstavlja radno mesto zajednici sakupljača plastičnih flaša – Flašarošima. U ovom dokumentarnom vesternu pratimo poslednje dane te zajednice pre nego što će njihovi poslovi zastareti, dok fokus prebacujemo na borbu jednog boksera mekog srca, Janike, da postane vođa u tom haotičnom sistemu.

  Nemanja Vojinović je studirao filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirao 2012. Za kratki dokumentarni film Realnosti, odjebi osvojio je brojne nagrade kako na regionalnim, tako i na međunarodnim festivalima. Godine 2013, režirao je svoj prvi dugometražni film Gde je Nađa? U svetu dugometražnog filma, kao režiser i producent debituje filmom Daljine koji prati emigrante sa Kube u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]