• Projekcija filma „Sefkerinska Mandalina“ u pančevačkom muzeju

    Povodom retrospektivne izložbe – 60 godina stvaralaštva Dese Petrov Morar Narodni muzej Pančevo priređuje projekciju etnološkog dokumentarnog filma „Sefkerinska Mandalina“ u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu i razgovor sa umetnicom Desankom Petrov Morar. Projekcija će biti upriličena u sredu, 5. juna, u 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Projekcija filma „Sefkerinska Mandalina“ u pančevačkom muzeju
    Foto: 013info

    Dokumentarni etnološki film „Sefkerinska Mandalina“ snimljen je 1994. godine u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu, režiju potpisu Siniša Dimitrijević i etnolog Ljubomir Reljić, nekadašnji direktor Narodnog muzeja Pančevo.
    Ako nikada niste čuli, ili vas zanima šta su Zavetine, Mandalina, Revena ili čime to „babe peru zube“ dođite da saznate o istoriji i običajima Banata koji lagano nestaju.

    O Mandalini, jednoj od najvećih seoskih zavetina, koja se već dva veka održava u Sefkerinu, ali i o svojoj umetnosti, nakon projekcije filma sa publikom će razgovarati Desa Morar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    PANČEVO: Umetnici stvaraju u fabrici

    U Pančevu se prvi put organizuje likovna kolonija u industrijskom okruženju. Slikar i vajar Miroljub Kršanin pozvao je 20 umetnika da stvaraju u fabrici, u kojoj je do penzije radio kao […]