• Projekcija filma „Sefkerinska Mandalina“ u pančevačkom muzeju

  Povodom retrospektivne izložbe – 60 godina stvaralaštva Dese Petrov Morar Narodni muzej Pančevo priređuje projekciju etnološkog dokumentarnog filma „Sefkerinska Mandalina“ u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu i razgovor sa umetnicom Desankom Petrov Morar. Projekcija će biti upriličena u sredu, 5. juna, u 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Projekcija filma „Sefkerinska Mandalina“ u pančevačkom muzeju
  Foto: 013info

  Dokumentarni etnološki film „Sefkerinska Mandalina“ snimljen je 1994. godine u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu, režiju potpisu Siniša Dimitrijević i etnolog Ljubomir Reljić, nekadašnji direktor Narodnog muzeja Pančevo.
  Ako nikada niste čuli, ili vas zanima šta su Zavetine, Mandalina, Revena ili čime to „babe peru zube“ dođite da saznate o istoriji i običajima Banata koji lagano nestaju.

  O Mandalini, jednoj od najvećih seoskih zavetina, koja se već dva veka održava u Sefkerinu, ali i o svojoj umetnosti, nakon projekcije filma sa publikom će razgovarati Desa Morar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Trinaesti Klasik fest od 13. do 16. juna

  Trinaesti Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 13. do 16. juna na nekoliko lokacija u Pančevu u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz brojne goste – […]

  PANČEVO: Prvo vođenje kroz 21. Bijenale umetnosti

  U subotu, 8. juna u 18.00 biće organizovano prvo stručno vođenje kroz izložbe 21. Bijenala umetnosti. Publiku će kroz izložbene prostore voditi selektorka ovogodišnjeg Bijenala, dr Sonja […]