• Rad pančevačke umetnice na Internacionalnom festivalu u Engleskoj

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Umetnička instalacija „Deaths Of Others“ pančevke Tanje Juričan biće predstavljena na Internacionalnom festivalu 51zero. Ovaj festival posvećen pokretnim slikama i savremenoj umetnosti održava se od 25. oktobra do 17. novembra u dva engleska grada: Ročesteru i Kenterberiju, a rad pančevačke umetnice biće izložen na Univerzitetu kreativnih umetnosti u Kenterberiju od 8. do 17. novembra.

  Produciran kao filmski ambijent i skulpturalna instalacija, rad „Deaths Of Others“ uobličen je formom perceptivne igre, postupkom aluzivne reupotrebe popularnog filmskog motiva – sekvence obračuna preuzete iz filma „Dobar, loš, zao“, italijanskog filmskog reditelja Serđa Leonija. Kao site-specific projekat, rad je do sad izlagan u dve verzije (17. Bijenale umetnosti Pančevo, 2016; Izložba doktorskog umetničkog projekta u galeriji FLU u Beogradu, 2017. godine).

  Stvarajući platformu proširenih umetničkih praksi u domenu pokretnih slika, Festival 51zero se fokusira na međunarodnu saradnju, umetničku produkciju i izložbe. Partner je sa kulturnim organizacijama u Velikoj Britaniji i inostranstvu u cilju da kustosira i predstavi savremene umetničke radove čija se filmska, video i digitalna umetnička produkcija nalazi između savremene umetnosti i kinematografije. Izložbe se održavaju u alternativnim prostorima, javnim okruženjima i galerijskim prostorima.

  Tanja Juričan diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i doktorirala na odseku za višemedijske umetnosti (Centar za interdisciplinarne studije) na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a ova instalacija je realizovana u sklopu njenog doktorskog rada.

  Umetnička instalacija Deaths Of Others pančevke Tanje Juričan biće predstavljena na Internacionalnom festivalu 51zero. Ovaj festival posvećen pokretnim slikama i savremenoj umetnosti održava se od 25. oktobra do 17. novembra u dva engleska grada: Ročesteru i Kenterberiju, a rad pančevačke umetnice biće izložen na Univerzitetu kreativnih umetnosti u Kenterberiju od 8. do 17. novembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Sto godina od rođenja Milorada Bate Mihailovića

  Galerija Milorada Bate Mihailovića u saradnji sa Galerijom RIMA će, povodom stogodišnjice rođenja Milorada Bate Mihailovića, predstaviti radove nastale u Parizu pedesetih godina XX veka. Značaj ovih radova je u tome što predstavljaju umetnikovo polje istraživanja u trenutku kada uspostavlja osnovna načela svog slikarstva, koji prethode njegovoj punoj stvaralačkoj zrelosti.