• Snimanje serije „Nobelovac“ o srpskom velikanu Ivi Andriću i u Pančevu

    U toku je snimanje serije „Nobelovac“, o srpskom velikanu Ivi Andriću, u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a. Glavnu ulogu igra Tihomir Stanić, koji se ovoga puta našao i u ulozi reditelja. Pojedine scene snimaju se i u Narodnom muzeju Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Snimanje serije „Nobelovac“ o srpskom velikanu Ivi Andriću i u Pančevu
    Foto: 013info

    Tihomir Stanić je u subotu, 30. septembra, u izjavi za RTS naveo da se ova serija dugo priprema, nekoliko godina.

    – Danas snimamo tri značajna susreta, susret mladog  Andrića i velikog dramatičara Ive Vojnovića u Bolnici milosrdnih sestara u Zagrebu. Snimamo susret Andrića i Krleže 1948. godine u julu, na 5. Kongresu Komunističke partije Jugoslavije, a na kraju dana snimićemo susret mladog Andrića i mladog Miloša Crnjanskog u hotelu Moskva 1920. godine u Beogradu.

    Stanić je dodao kako su to značajni trenuci u Andrićevom životu, ali je otkrio i da će se u seriji pored pomenutih književnika pojaviti značajne istorijske ličnosti kao što su Milovan Đilas, Radovan Zogović, Josip Broz Tito, Rodoljub Čolaković, Isidora Sekulić…

    Pored Beograda i Pančeva, serija će se snimati i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu. 

    Glavne uloge poverene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, Selmi Alispahić kao Milici Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić. U seriji igraju i Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

    Kreatori serije su Tihomir Stanić, Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenario potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i saradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić. Reditelj serije je Tihomir Stanić sa korediteljem Borišom Simovićem.

    Direktor fotografije je Pablo Fero, snimatelj zvuka Vladimir Stošić, kostimografkinja Nevena Milovanović, maskerka Dubravka Bušatlija, scenografkinja Valentina Popržan, direktor filma Sreten Mijović, montažerka Snežana Ivanović.

    Izvršni producent serije je Tihomir Stanić, supervizor produkcije Marija Bereta, a urednik serije Kristina Đuković. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura