• Pančevo dobija mural s likom Đorđa Vajferta, Dolovo turističku brošuru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 6. avgust – Iako je otvorena krajem maja, nova prostorija TOP-a još uvek nije počela da se koristi punim kapacitetom. Kako kaže direktor Turističke organizacije, Branislav Rovčanin, oni su zadovoljni posetom ljudi i interesovanjem, ali očekuju da će od jeseni, kada krene sezona, manifestacija za ovaj prostor biti u potpunosti u funkciji. 

    „Od septembra će se prostor maksimalno otvoriti ka udruženjima. Osnovna ideja je bila da ga koriste udruženja i ustanove grada za promociju koja njima odgovara, naravno, u dogovoru sa Turističkom organizacijom Pančevo”, rekao je Rovčanin. 

    On je naglasio da će se u narednom periodu raditi na umrežavanju manifestacija, kako se ne bi kao do sada dešavalo da se događaji preklapaju.

    „Pokušaćemo da rasporedimo da svakog dana ima jedno dešavanje. Apelujemo na udruženja da nam se obrate krajem godine kako bismo ih uvrstili u kalendar manifestacija i sugerisali da li u tom periodu već postoji neko dešavanje ili ne. Ideja je da se sve organizuje tako da svi budu zadovoljni“, objasnio je Rovčanin.

    Turistička organizacija Pančevo organizuje dve svoje manifestacije – Dane Vajferta i Dane avanture, a veliki broj manifestacija na teritoriji Pančeva podržava u vidu promocije i štampanja potrebnog materijala. Jedna od manifestacija koja je podržana je i nedavno završena manifestacija „U smiraj dana”, za koju direktor TOP-a kaže da je veoma interesantna zbog samog lokaliteta na kom se to dešava i blizine Dolova.

    „Dolovo je naseljeno mesto koje ima najveći turistički potencijal i gotovo da ima spremnu turističku ponudu. Može se reći da se u ovom mestu najdalje otišlo u tom pogledu”, rekao je Rovčanin i najavio:

    „O Dolovu će se raditi odgovarajuća turistička brošura, prva o naseljenim mestima. Pančevo će na taj način dobiti zvaničnu turističku rutu, pa ćemo se potruditi da je što bolje i kvalitetnije promovišemo. To je sve išlo u skladu sa otvaranjem zapadnog dela Deliblatske peščare.”

    Branislav Rovčanin je takođe najavio da je planu i turistička ruta pančevačkih murala, koja će govoriti o umetnicima ovog grada i biće predstavljena na sledećem Sajmu turizma u Beogradu. Do ove prilike Pančevo će dobiti još jedan veliki mural Đorđa Vajferta koji će biti oslikan na Glavnoj pošti. Radovi će krenuti krajem avgusta, a plan je da mural bude u potpunosti završen za dva meseca. Oslikavanje murala je organizovano u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin”. 

    M. M. Veličković

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura