• U ponedeljak predstavljanje knjige Milovana Lukića o boemima Pančeva

    Promocija izdanja Gradske biblioteke Pančeva i Istorijskog arhiva Pančeva „E, baš dobro!“ autora Milovana Lukića o boemima Pančeva, održaće se u čitaonici Gradske biblioteke u ponedeljak, 6. novembra, u 19 sati.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U ponedeljak predstavljanje knjige Milovana Lukića o boemima Pančeva

    Na promociji će pored autora učestvovati i  Nikola Ugrčić, Željko Tođeraš Tođa, Nemanja Rotar i Tamburaški orkestar Mihajla Jovića.

    „Knjiga Milovana Lukića je uspešan pokušaj da se iz lične perspektive govori o pančevačkoj sceni, odnosno nekim od njenih najvažnijih, važnih pa i manje važnih učesnika u poslednjih nekoliko decenija, a na prelomu vekova. Baveći se, pre svega, svojim prijateljima boemima ali i nekolicinom sudionika koji to nisu bili, Lukić govori o piscima, slikarima, glumcima, kulturnim radnicima, muzičarima… koji su mahom otišli sa životne scene. Tako pisac svedoči o svojim kolegama, ali i jednom dobu koje je nepovratno ostalo iza nas i gotovo nestalo, čime je dokumentarni značaj knjige „E, baš dobro!“ postao još veći.

    Dok budete čitali memoarsku knjigu Milovana Lukića, svojevrsnu autobiografiju o drugima, pored vas će, kao na pozorišnoj sceni, iskrsavati dragoceni likovi znanih i manje znanih Pančevaca, koji su kulturi dali svoj obol, najbolje kako su znali.

    U godinama koje će doći, knjiga „E, baš dobro!“ biće dragoceni trag jednog doba i kulturnog života u Pančevu“ napisao je Vasa Pavković u recenziji ove publikacije.

    Knjiga Milovana Lukića obiluje i bogatom foto-dokumentacijom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]