• U SMIRAJ DANA: Manifestacija koja će vas spojiti s prirodom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Manifestacija „U smiraj dana“ biće održana u nedelju, 30. jula od 16.30, u zapadnom delu Specijalnog rezervata Deliblatske peščare.

    Predviđeni skup posetilaca je na domaćinstvu Vojnov, smeštenom u u vikend naselju Leanka, a zatim je predviđeno pešačenje šumom i dinama. Dužina staze je oko 6 km.

    Ovo je sjajna prilika da se posetioci upoznaju florom i faunom Deliblatske peščare. Predviđen je dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde se može posmatrati zalazak julskog Sunca. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi. Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti.

    – U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode – kažu organizatori.

    Manifestacija „U smiraj dana“ biće održana u nedelju, 30. jula od 16.30, u zapadnom delu Specijalnog rezervata Deliblatske peščare.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]