• KAČAREVO: Veče aforizama sa Zoranom T. Popovićem

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    KAČAREVO – Dobitnik nagrade Radoje Domanović, Zoran T. Popović,  je 26. februara zabavio Kačarevce čitajući aforizme iz  najbolje knjige u srpskoj satiri, Daće Bog, ako Bog da.  u Mesnoj zajednici u Kačarevu.

    Daće Bog, ako Bog da“ je tematski složena knjiga koju je Popović objavio prošle godine i ima nekoliko oblasti koje dominiraju – politika, socijala, sport, književnost, ljubav, religija, crkva, pravoslavlje, kao i aforizmi u prvom licu koje on najviše voli. Zoranova inspiracija je zapravo sve ono što nas svakodnevno opterećuje.

    ,,Aforizme u prvom licu čitaoci prihvataju kao da se to njima dešava“ – smatra Zoran T. Popović.

    Dobitnik prestižnog priznanja je definisao aforizme kao kratki iskaz u jednoj ili dve rečenice koji teži da bude ironičan, paradoksalan.

    Publika se ove večeri nasmejala mnogim aforizmima koje je Zoran pročitao iz najbolje knjige u srpskoj satiri, a neki od njih su: ,,Kad bih nekim čudom sreo Boga, postavio bih mu samo jedno pitanje: Bože ima li te?“, ,,Ja sam božićni post počeo još letos, jer mi to dozvoljavaju finansijske mogućnosti“.

    Popović je tokom čitanja brojnih aforizama izdvojio i njemu omiljeni: ,,Komunisti su se prerušili u demokrate, ali varka nije uspela. Narod ih je prepoznao i opet glasao za njih“.

    Njemu najdraži aforizmi, koje je napisao, su za decu i roditelje Kad porastem biću velik, zbirka za koju je nagrađivan više puta. Iako mu je najdraža knjige za decu i roditelje, Popović smatra da mu je knjiga Daće Bog, ako Bog da na književnom nivou najbolja.

    I. Jaćimovski

    Dobitnik nagrade Radoje Domanović, Zoran T. Popović,  je 26. februara zabavio Kačarevce čitajući aforizme iz  najbolje knjige u srpskoj satiri, Daće Bog, ako Bog da.  u Mesnoj zajednici u Kačarevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura