• Pečenjara „Luka“ iz Starčeva po tradiciji nudi mnogo kvalitetnih delikatesa od mesa

  Pečenjara „Luka”, smeštena u starčevačkoj Ulici Borisa Kidriča, broj 12, uspešno radi već četiri sezone i za to, dovoljno dugo vreme, pre svega kvalitetom robe i usluge, osvojila je i zadržala veliki broj ljubitelja pečenja sa ražnja, suvomesnatih proizvoda i mnogih drugih gurmanluka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pečenjara „Luka“ iz Starčeva po tradiciji nudi mnogo kvalitetnih delikatesa od mesa

  Vlasnik Nemanja Vukosavljević, koji je radnju nazvao po svom sedmogodišnjem sinu, odmalena se, uz dedu, interesovao za uzgoj svinja, a pre otvaranja ovog butika delikatesa od mesa, dugo je tragao za kvalitetnim proizvodima. 

  – Većina robe je iz Srema, po meni prestonice suvomesnatih proizvoda, koje nabavljamo od tamošnjih porodičnih gazdinstava, nadaleko prepoznatljivih po poštenom radu, zdravom uzgoju stoke i kvalitetnim proizvodima pripremanim na prirodni način. To znači da nema takozvane industrijske barene slanine, već isključivo domaće, bez aditiva, dimljene po starinskim metodama od pre dvesta godina – na bukovo drvo, dim i promaju. Odatle nam stižu i kulen, kobasica, pečenica, kao i čvarci, koje dopremamo svakodnevno doslovce odmah nakon topljenja – ističe vlasnik starčevačke pečenjare. 

  On smatra da je najbolja reklama „od usta do usta”, pa svako ko proba njihove proizvode širi dobar glas i dovodi nove ljubitelje gurmanluka, što je i ujedno i razlog da ne menja dobavljače, čuvajući sada već ozbiljan renome. 

  – Prasetina i jagnjetina nam dolaze iz centralne Srbije, koje u radnju takođe donosimo direktno nakon skidanja s ražnja. Inače, prasići su žive vage maksimalno do 25 kilograma, a imamo i odličnu rolovanu i presovanu prasetinu. Sa Zlatibora nam stiže domaća čajna kobasica, a tu je budimska polugoveđa-polusvinjska. Nudimo i malo više i malo manje sušeniju i nadimljeniju pečenicu, kao i tri vrste domaćih kobasica: ljutu, manje ljutu i jednu prodimljenu za prženje i kuvanje. Sudžuk od čiste govedine dobijamo direktno iz Novog Pazara, poznatom po tom specijalitetu, a odatle stižu i drugi goveđi proizvodi, kao što su pršut i kulen, koji mnogi na ovim prosotrima dosad nisu ni probali. Naravno, imamo i slaninu i to više vrsta: jedna je malo barena, pečena pa sušena; druga je samo pečena, a treća – domaća suva slanina. U vitrinama su uvek sveži mlad kajmak i paprika u pavlaci. Moram da napomenem da primamo i sve porudžbine za svaku vrstu proslava i događaja – navodi Vukosavljević.

  Inače, uvek ljubazno, uslužno i predusretljivo osoblje nudi mogućnost svakom kupcu koji dođe u radnju da, pre kupovine, degustira proizvod po želji.

  I zbog svega toga mušterije se uvek vraćaju, a kao i zbog uvek popularnih cena.

  Pečenjara se otvara u 8 sati; zatvara se radnim danima od utorka do petka u 19, subotom u 17, a nedeljom i ponedeljkom u 15.

  U danima pred praznike 31. decembra 2023. i 6. januara 2024, radno vreme biće od 8 do 17 sati, dok su 1. i 7. januar 2024. neradni dani.

  Proizvodi se mogu poručiti na telefon 063/709-78-46. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing

  Akcija besplatne provere sluha u Pančevu

  Ako Vi ili neko koga poznajete slabije čuje javite se u Audiovox predstavništvo u Pančevu jer mi imamo rešenje za dobar sluh. Kada nas posetite možete da očekujete: besplatnu proveru sluha […]