• Tehnomarket – kvalitet koji traje

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tehnomarket – kvalitet koji traje

  U Pančevu imamo dosta porodičnih uspešnih preduzeća koja traju decenijama, a o kojima se ne zna mnogo, jer oni tako žele. Navikli su da rade, stvaraju i smatraju da njihova dela govore više od bilo kojih reči. Ipak, treba bar ponekad predstaviti i njihov rad i proizvode po kojima su poznatiji u svetu nego u svojoj zemlji. Jedna od takvih porodičnih kompanija je i „Tehnomarket” za koju su sigurno čuli svi Pančevci, ali malo ko zna da je to fabrika koja izvozi svoje vrhunske proizvode preko 40 zemalja širom planete i da bi je poželela svaka država.

  Sve je počelo 1990. godine kada je Miroljub Kršanin napravio u ono vreme jedan veoma hrabar potez. Napustio je državnu firmu „Utva” gde je bio šef konstrukcionog biroa i odlučio je da osnuje svoju kompaniju koja će se baviti proizvodnjom i prodajom vrata i prozora. Podržao ga je mlađi brat Dragoljub, koji mu se priključio u poslu od prvog dana i znanje koje su stekli primenili su u svojoj novoj firmi. Nije im dugo trebalo da osvoje nova tržišta, jer bili su prvi privatnici u Istočnoj Evropi koji su ponudili domaće sisteme za vrata i prozore. Zahvaljujući kvalitetnim proizvodima vrlo brzo poznati brendovi u našoj zemlji, ali i u inostranstvu postaju Lineal vrata i prozori, ostakljene fasade Aluminik CS55 i ventilisane fasade VENT.

  Braća Kršanin nisu se zadovoljili početnim uspehom i nastavljaju da razvijaju proizvodnju i iz godine u godinu zapošljavaju nove stručnjake, a 2002. godine uvoze savremenu tehnologiju iz Francuske i grade prvu privatnu fabriku za ekstruziju profila u Jugoistočnoj Evropi. Da bi nasta ili kontinuitet dobrog rada i bili konkurentni na svetskom tržištu 2014. godine instaliraju novi pogon za plastifikaciju aluminijuma metodom Elektrostatske pulverizacije što je u skladu sa svim ekološkim standardima. Kako najbolje prate najuspešniji Tehnomarket 2015. godine postaje generalni distributer španskih Larson i Larcore panela za Jugoistočnu Evropu i na taj način obogaćuju paletu zadovoljnih klijenata na ovim prostorima. Kompanija uvodi CNC obradu kao i najnoviju tehnologiju Alubender savijanja i zatvaranja ivica panela. Kompanija neprestano radi na usavršavanju zaposlenih i ovde žele da ne uvoze strane sisteme, već se oslanjaju na sopstvene, a za to je potrebna originalna tehnologija, veliko strpljenje, atestiranje i vera u svoje ljude. Najbolji primer da su na pravom putu je i preko 25 izvedenih projekata samo u gradu Nju Jorku. Pored toga kompanija je razvila i novi SOLAR sistem za podkonstrukcije solarnih panela, a 2019 godine otvoren je i novi logisticki centar na preko 6000 kvadrata.

   

   

  Sve ovo moguće je uraditi ako se gaji jaka korporativna kultura,a ovde ponosno ističu da je neguju decenijama i da je u jednom trenutku u fabrici radilo čak tri generacije iz iste porodice, što samo svedoči o velikom uzajamnom poverenju imeđu zaposlenih i menadžmenta.

   

  Miroljub Kršanin je stekao uslove za penziju i štafetnu palicu predao je u sigurne ruke svog brata Dragoljuba koji će nastaviti istim putem uspeha. Miroljub se povukao, ali ne sasvim. Tu je I dalje da zaposlenima pomaže korisnim savetima I da bude uvek kad treba uz svoju firm, „jer deca se nikad ne ostavljaju“.

   

  U Pančevu imamo dosta porodičnih uspešnih preduzeća koja traju decenijama, a o kojima se ne zna mnogo, jer oni tako žele. Navikli su da rade, stvaraju i smatraju da njihova dela govore više od bilo kojih reči. Ipak, treba bar ponekad predstaviti i njihov rad i proizvode po kojima su poznatiji u svetu nego u svojoj zemlji. Jedna od takvih porodičnih kompanija je i „Tehnimarket” za koju su sigurno čuli svi Pančevci, ali malo ko zna da je to fabrika koja izvozi svoje vrhunske proizvode preko 40 zemalja širom planete i da bi je poželela svaka država.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing

  Novogodišnja akcija besplatne provere sluha

  Da se u Novoj godini čujemo i razumemo! Sa slabljenjem sluha razgovori postaju sve naporniji i teži i ljudi koji ne čuju dobro počinju sve više da ih izbegavaju jer se osećaju nesigurno tokom razgovora. Ako se to događa Vama ili nekome koga poznajete, nema potrebe izbegavati razgovor i druženje jer postoji rešenje da ponovo čujete dobro

  Pet shop „BARBUS“ slavi 25. rođendan

  Veterinarska apoteka PET SHOP BARBUS Pančevo ove godine obeležava 25 godina od osnivanja. Tim povodom kupce očekuju popusti od 23. do 25. novembra.

  Geppetto zapošljava

  GEPPETTO DESIGN je firma specijalizovana za dizajn i prodaju nameštaja.

  PREMIER TAXI počinje sa radom u Pančevu

  Od petka, 20. oktobra 2023. godine, građanima će biti na raspolaganju novi taksi prevoznik u Pančevu – PREMIER TAXI. Povodom početka rada, PREMIER TAXI organizuje promotivne vožnje i u petak će, u periodu od 06.00 do 00.00 časova, besplatno prevoziti Pančevke i Pančevce.