• DS PANČEVO: Obustaviti nastavu u školama, obezbediti zaštitna i dezinfekciona sredstva

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Pančevo koje u celosti prenosimo.

  Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo poziva gradonačelnika Sašu Pavlova i članicu gradskog veća dr Mirelu Petrović zaduženu za zdravstvo da hitno sazovu Savet za zdravlje i štab za vanredne situacije kako bi građane Pančeva izvestili o epidemiološkoj situaciji sa korona virusom u Pančevu. Pozivamo mr Tatjanu Božić zaduženu za obrazovanje, kao i Milenka Čučkovića zaduženog za područje rada, zapošljavanje i socijalne politike, da pokrenu inicijative iz svojih oblasti kako bi zaista pokazali brigu o deci, starijim osobama, zdravstvenim i prosvetnim radnicima, a ne samo da deklarativno brinu o njima samo u predizbornim kampanjama. Takođe, pozivamo i v.d. direktorku Zavoda za javno zdravlje Pančevo prim dr Ljiljanu Lazić da se oglasi po ovom pitanju. 

   

  Gradski odbor Demoratske stranke Pančevo preporučuje gradonačelniku Sašu Pavlovu i članovima gradskog veća grada Pančeva sledeće mere:

   

  1. Hitno, u skladu sa članom 105. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji se odnose na obustavu rada obrazovnih institucija, doneti odluku o obustavi nastave u školama, predškolskim ustanovama, kao i da se privremeno zatvore obdaništa;

   

  1. Obezbediti potreban broj dezinfekcionih i zaštitnih sredstava kako bi preko gradskih službi distribuirali građanima, zdravstvenim ustanovama, institucijama, javnim preduzećima, javnom prevozu, bankama, …

   

  1. Otvoriti besplatne, posebne, telefonske linije putem kojih bi se građani sa simptomima korona virusa mogli javiti stručnim licima, umesto da idu u dom zdravlja ili bolnicu; 

   

  1. Obaveštavati građane o izveštajima sa sednica Gradskog veća i štabova, kao i o preporukama stručnjaka na zvaničnom sajtu Grada, jer sada ne postoji nikakva informacija, kao i preko drugih sredstava informisanja.

   

  Demokratska stranka Pančevo konstatuje da građani Pančeva nemaju pravovremene informacije, iako je opšte poznato da na teritoriji grada Pančeva ima inficiranih korona virusom. Od kako su se pojavile informacije o postojanju virusa na teritoriji grada nismo čuli od nadležnih kakve se mere preduzete i kakve se preduzimaju kako se virus ne bi širio. Takođe, suočeni smo kao građani Pančeva da nemamo Apoteku Pančevo. Da vlast Srpsne napredne stranke nije zatvorila Gradsku apoteku ona bi bila u obavezi da obezbedi zaštitna i dezinfekciona sredstva, jer smo suočeni da tih sredstava u prodavnicama i privatnim apotekama u gradu nema. Neophodno je da se interes građana stavi na prvo mesto.

   

  Dosadašnjim ponašanjem gradska vlast je toliko pasivna da odaje utisak da je i sama zaražena korona virusom i da je u karantinu, te da iz tog razloga ne vodi računa o građanima Pančeva. Ili je, možda, u kampanji pa su obaveze u Srpskoj naprednoj stranci iznad brige o građanima  Pančeva?

   

  Gradonačelniče, članovi i članice gradskog veća, niste izabrani na najodgovornije funkcije u gradu Pančevu da bi ispunjavali želje vaših stranačkih šefova kao što je to uglavnom bilo do sada i s tim u vezi ponašajte se odgovorno prema svim ljudima koji žive u ovom gradu, jer vaše ćutanje izaziva sve veću paniku među građanima, a to je najmanje potrebno.

  Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Pančevo koje u celosti prenosimo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika