• Gradski odbor Zdrave Srbije Pančevo: Podržavamo izmeštanje autobuske stanice, ali pod drugačijim uslovima

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Gradski odbor Zdrave Srbije Pančevo podržava ideju izmeštanja autobuske stanice iz centra grada.

  Međutim, u saopštenju ove stranke dodaje se da izgradnja ovakvih infastrukturnih objekata određuje sudbinu i izgled (urbanizaciju) grada za narednih 50 godina.

  Zato, navodi se, rešavanje takvog jednog projekta zahteva da se njemu priđe planski kao i da se u obzir uzmu svi mogući aspekti: urbani, saobraćajni, ekološki, socijalni, a sve u saradnji sa budućim korisnicima.

  Zdrava Srbija pita merodavne na osnovu čega je izabrana lokacija buduće stanice pored buvlje pijace, osim da je to špekulativna i sitnosopstvenička odluka, a kao jedan od argumenata navodi se da se tako povezuje sa železnicom – kojom, međunarodnim vozom za Rumuniju?

  Ovu stranku interesuje i kako će autobusi dolaziti i odlaziti sa ove lokacije, kao i gde će se uključivati na pravac za Beograd (u Ulici Moše Pijade)?

  Gradski odbor te partije zanima i da li su prilikom rešavanja izmeštanja autobuske stanice konsultovani prevoznici iz Vršca i Kovina, a i kako se došlo do veličine (površine, gabarita) buduće autobuske stanice?

  Zbog svega toga, Zdrava Srbija predlaže da se za lokaciju buduće stanice razmotre sledeće lokacije:

  1. kod bivše AMC Zvezda (između S. Šupljikca i pruge);
  2. na predgrađu (bivši Pionirski park ili Dudara);
  3. na Novoseljanskom putu (s tim da se obezbedi direktna veza sa bavaništanskim putem).

  Gradski odbor Zdrave Srbije stoga predlaže da postojeću zgradu autobuske stanice Grad nameni njenoj prvobitnoj nameni (plan iz sedamdesetih godina) i u njoj smesti službu Hitne pomoći i tako razvija Urgentni centar.

   

   

  Gradski odbor Zdrave Srbije Pančevo podržava ideju izmeštanja autobuske stanice iz centra grada.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

  Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

  Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

  ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]