• Grupa Pančevo – Vaše komšije o poskupljenju komunalnih usluga: Treba formirati jedno javno preduzeće

    Grupa Pančevo – Vaše komšije saopštila je povodom usvojenih poskupljenja komunalnih usluga da komunalni sektor u gradu ne funkcioniše na dobar način.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grupa Pančevo – Vaše komšije o poskupljenju komunalnih usluga: Treba formirati jedno javno preduzeće

    Gradska preduzeća, međusobno suprotstavljena u borbi za uplate iz gradske kase, beleže minorne dobitke ili umerene gubitke i ne posluju na ekonomski racionalan način – navodi se u saopštenju.

    Kako Grupa ističe, najveći problem predstavlja prevelik broj zaposlenih u administrativnom sektoru svakog od ovih preduzeća, dok, s druge strane, nedostaje radnika na izvršnim pozicijama. Takođe, upozorava na problem nekontrolisanih troškova poslovanja.

    Posledica takvog sistema je novi rast troškova grejanja i odnošenja smeća za građane. Ono što nas posebno zabrinjava, i što smatramo posledicom svega navedenog, jeste da ovo neće biti poslednje povećanje cena – dodaje se u saopštenju.

    Grupa „Pančevo – Vaše komšije“ rešenje vidi u formiranju jednog javnog preduzeća.

    – Jedno javno preduzeće objedinilo bi komunalni sistem u Pančevu, eliminisalo konkurentnost između gradskih javnih preduzeća, racionalizovalo poslovanje, smanjilo administrativne troškove i omogućilo bolji odnos između prihoda i rashoda. Na taj način, komunalne usluge bile bi kvalitetnije, a rast cena kao argument za opstanak komunalnog sektora bio bi eliminisan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 4

    1. Nikako mi nije jasno na osnovu cega grejaje toliko, vec vise puta, podize cenu kada energenti nisu poskupeli. Volela bih da znam ko ih kontrolise i kome polazu racun.

      Srdacan pozdrav, Lj.

    2. Nije problem da za uvećanu cenu dobijete i bolju uslugu, a ovako stvar je totalno nejasna, kome oni polažu račune i kako obrazlažu ta poskupljenja i dokle više. A ovo za jedinstveno komunalno rešenje podržavam u potpunosti.

    3. Jedno javno preduzeće neće rešiti problem novca koji grad vraća u kasu samih preduzeća. U svakom slučaju manje će dobiti. Jedino da preduzeća rade kao što rade privatna preduzeća s tim da u kasu uplaćuju određeni procenat koji im ne bi narušio poslovanje, tek tada bi smo mogli da imamo normalno funkcionisanje. Neko bi rekao privatizacija ali za ti zaista nema potrebe samo da se racionalno uzima od firmi. Ipak je grad vlasnik tih firmi.

    4. Mesečna cena grejanja x 12. Meseci, za trosoban stan je duplo veća nego individualno grejanje na gas za 150m2. Za celu godinu. Koja je svrha centralnog grejanja preko Jkp Grejanja pod ovim uslovima(cenama)

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Izabran gradonačelnik Pančeva

     Na konstitutivnoj sednici Skupštine, danas je za gradonačelnika Pančeva ponovo izabran Aleksandar […]