• PANČEVO: Opozicija osporila Tigrana Kiša, a vlast ga podržala

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Sednica Skupštine grada Pančeva najavljena za 22. mart pa odložena za 28. mart – danas je i održana. Odbornik grupe Slobodno Pančevo Nikola Ćebić ocenio je da je sednica skupštine grada neregularno odlagana, dodao da predsednik Tigran Kiš krši poslovnik o radu, i zatražio da većina koju čine odbornici SNS-a zaštitI ugled Skupštine od ovakvog ponašanja. Ćebić je zatražio i da Tigran Kiš zbog ovakvog ponašanja bude smenjen sa mesta predsednika Skupštine. Ćebić je zatim napustio skupštinsko zasedanje kome već nisu prisustvovale kolege iz njegove odborničke grupe.

    TIgran Kiš je objasnio kako nije kršio poslovnik. A zatim je Skupština velikom većinom glasova odbornika  i glasala da povrede poslovnika nije bilo. Kiš je objasnio da postoje pravila za pokretanje inicijative za njegovu smenu, a prvi uslov je da inicijativu potpiše trećina odbornika.

    Sednica gradske Skupštine i ovog puta nije imala audio/video prenos. Tako je nastavljeno sa praksom sa poslednje dve sednice a koju deo  opozicije ocenjuje kao udar na javnost rada. Šandor Đerfi, odbornik DJB konstatovao je kroz odborničko pitanje da vlast prenose Skupštine predstavlja kao tehničko pitanja, a u stvari ga tretira kao političko pitanje.

    Sednica Skupštine grada Pančeva najavljena za 22. mart pa odložena za 28. mart – danas je i održana. Odbornik grupe Slobodno Pančevo Nikola Ćebić ocenio je da je sednica skupštine grada neregularno odlagana, dodao da predsednik Tigran Kiš krši poslovnik o radu, i zatražio da većina koju čine odbornici SNS-a zaštitI ugled skupštine od ovakvog ponašanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]