• Stranka Zajedno donela odluku o raspuštanju povereništva u Pančevu

    Stranka Zajedno donela je odluku o raspuštanju Gradskih odbora u Novom Sadu, Nišu i Povereništva u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stranka Zajedno donela odluku o raspuštanju povereništva u Pančevu

    Kako je navedeno u saopštenju, pomenuti gradski odbori i povereništvo u Pančevu doneli su odluku da protivno odluci stranke, izađu na predstojeće izbore.

    Kako su gorepomenuti Gradski odbori i Povereništvo doneli odluku da, protivno odluci stranke, izađu na predstojeće izbore, njihova politika je suštinski suprotna politici stranke u ovom ključnom pitanju. Poštujući pravo svakoga da ima svoje uverenje o tome kako je najcelishodnije boriti se za interese građana, Zajedno je odlukom o raspuštanju konstatovala da ne postoji mogućnost da Gradski odbori u Novom Sadu, Nišu i Povereništvo u Pančevu nastave svoju političku aktivnost u pravcu suprotnom od onog koji je stranka zauzela, navodi se u saopštenju.

    U petak, 26. aprila, u Pančevu je predstavljena koalicija „Pančevo protiv nasilja – Biram borbu“, koju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front, Srbija centar i Zajedno.

    Povodom navedene odluke stranke Zajedno, kontaktirali smo sa Predragom Patićem, dosadašnjim poverenikom za Pančevo.

    On je za 013info rekao da je povereništvo u Pančevu donelo odluku da izađe na lokalne izbore još u decembru.

    Naveo je i da će dosadašnji pripadnici stranke Zajedno svakako izaći na izbore u Pančevu i ostati u koaliciji, a na koji način, videće u dogovoru sa partnerima u narednim danima.

    Nećemo ostati članovi stranke Zajedno. Odluka o bojkotu izbora je nametnuta. Nismo razgovarali unutar stranke na tu temu. Volja većine odbora bila je da se izađe na izbore, kazao je Patić.

    Saopštenjem se oglasilo i PO Zajedno u Vojvodini:

    Birajući između odluke centrale stranke i interesa građana, lokalni odbori stranke Zajedno izabrali su građane.

    Izrazito nam je žao što je centrala stranke, koja se temelji na decentralizaciji i autonomiji, odlučila da pogazi jednoglasno donetu odluku PO Zajedno u Vojvodini o izlasku na predstojeće izbore.

    Danas su raspušteni najaktivniji odbori stranke, Novi Sad, Niš i Pančevo, a potom je iz čina solidarnosti i odbijanja ovakvog centralističkog tretmana članstvo i rukovodstvo još desetak odbora, među kojima Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno podnelo ostavke.

    Verujemo da će centrala stranke Zajedno duboko preispitati svoju odluku, ali naši odbori sigurno neće praviti kompromis između interesa građana i ultimatuma centrale u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    PANČEVO: GRUPA prikuplja potpise 7. i 8. maja

    Lista "GRUPA PANČEVO - VAŠE KOMŠIJE" prikupljaće potpise podrške za učešće na predstojećim lokalnim izborima u prostorijama te organizacije na uglu ulica Cara Lazara i Vojvode Radomira […]