• 20 medalja za plivače pančevačkog Dinama na takmičenju u Vrbasu

    Na“Bjelica kup-u 2024″ u Vrbasu, koji je održan u subotu, 13. jula,  nastupilo je 15 plivača „Dinama“ i osvojeno je 20 medalja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    20 medalja za plivače pančevačkog Dinama na takmičenju u Vrbasu
    Foto: PK Dinamo

    Najuspešniji po broju osvojenih medalja u muškoj kategoriji je  Mlutin  Jocić.

    Milutin je osvojio tri zlatne medalje u trkama na 50 metara leđno, 50 metara delfin i 50 metara kraul, dok je u disciplini 100 metara kraul na cilj stigao drugi. Milutin je proglašen i za najuspešnijeg takmičara u kategoriji (dečaci 2013.godište), osvojivši pehar. 

    Pored njega, medalje u istoj konkurenciji osvojili su i  Martin Husarik i Ilija  Pušelja. Martin se okitio sa dve srebrne medalje u disciplinama 50 metara kraul i 50 metara delfin, dok je bronzanu medalju osvojio u trci na 50 metara kraul. Ilija je do cilja doplivao kao treći u disciplini 200 metara mešovito, osvojivši bronzanu medalju. 

    Kod dečaka, u mladjim kategorijama medaljama su se okitili  Miloš Pantić  (dečaci 2014. godište) i  Luka Geratović  (dečaci 2016. godište). Miloš je dva puta na cilj stigao treći u trkama na 50 metara leđno i 50 metara delfin. Luka je bio prvi i osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara kraul, srebrnu medalju u disciplini 50 metara leđno i bronzanu medalju u disciplini 50 metara prsno. Ujedno je i proglašen za najuspešnijeg plivača u svojoj kategoriji, pri čemu je nagrađen peharom. 

    Najuspešnija takmičarka u ženskoj kategoriji je bila  Jelisaveta Lazić , koja je osvojila dve zlatne medalje u trkama 50 metara kraul i 50 metara prsno, dok je treća doplivala do cilja u disciplini 50 metara leđno. Jelisaveta je proglašena za najuspešniju takmičarku u svojoj kategoriji (devojčice 2015.godište) i nagrađena je peharom. 

    U kategoriji devojčica 2014.godište, medaljom se okitila Ivona Pavlović  koja je u trci 50 metara leđno doplivala do trećeg mesta i bronzane medalje. Nešto mlađa od nje, rodjena 2016. godine, Lina Elkhedr osvojila je čak tri medalje. Lina je bila prva u disciplini 50 m leđno, druga u disciplini 50 metara kraul i treća u disciplini 50 metara delfin. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport