• ATLETIKA: Pančevka Nikolina Radovanović dvostruka šampionka prvenstva Beograda

  U nedelju, 12. maja, u Beogradu je održano „Otvoreno prvenstvo Beograda“ u atletici u kategoriji mlađih pionira (U14).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ATLETIKA: Pančevka Nikolina Radovanović dvostruka šampionka prvenstva Beograda
  Foto: AK Tamiš

  Učešće je uzelo više stotina atletičara iz atletskih klubova iz Srbije, a organizator takmičenja je bio Atletski Savez Beograda.

  Atletski klub Tamiš su predvodili trener Aleksija Kocić i četiri atletičarke koje su zabeležile zapažen uspeh.

  Nikolina Radovanović, sjajna bacačica AK Tamiš, u prvoj seriji discipline bacanje Vortex-a, postavila je novi lični rekord od neverovatnih 57. 05 m. Ostvareni rezulatat je ujedno i najbolji u Srbiji u 2024. godini.

  O veličini nesvakidašnjeg talenta Nikoline Radovanović govori podatak da je jedina atletičarka u Srbiji koja Vortex baca na daljinu veću od 50 m.

  Nakon bacanja Vortex-a, Nikolina je otrčala na početak takmičenja u disciplini bacanje kugle, gde je ubedljivo osvojila još jednu zlatnu medalju sa izuzetnim rezultatom od 13. 87 m, što je njen novi lični rekord i ujedno najbolji rezultat u Srbiji u kategoriji pionirki u 2024. godini.

  Na nedavnim testiranjima eksplozivne i brzinske snage, Nikolina je ostvarila nadprosečne rezultate i sve govori da u budučnosti može izrasti u vrlo uspešnu atletičarku.

  Od ostalih atletičarki AK Tamiš, treba pohvaliti odličnu Unu Vojvodić, koja se takmičila sa tri godine starijim atletičarkama, ali i pored toga je u disciplini bacanje Vortex-a ostvarila sjajan rezultat od 38. 45 m, pomerivši granicu svog ličnog rekorda za punih sedam metara, i od 14 atletičarki zauzela visoko šesto mesto.

  Za AK Tamiš takmičile su se još i Nađa Cvetković u disciplinama bacanje kugle i 200 m i Minja Simović u disciplini bacanje Vortex-a.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport