• ATLETIKA: Pančevka Nikolina Radovanović dvostruka šampionka prvenstva Beograda

    U nedelju, 12. maja, u Beogradu je održano „Otvoreno prvenstvo Beograda“ u atletici u kategoriji mlađih pionira (U14).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ATLETIKA: Pančevka Nikolina Radovanović dvostruka šampionka prvenstva Beograda
    Foto: AK Tamiš

    Učešće je uzelo više stotina atletičara iz atletskih klubova iz Srbije, a organizator takmičenja je bio Atletski Savez Beograda.

    Atletski klub Tamiš su predvodili trener Aleksija Kocić i četiri atletičarke koje su zabeležile zapažen uspeh.

    Nikolina Radovanović, sjajna bacačica AK Tamiš, u prvoj seriji discipline bacanje Vortex-a, postavila je novi lični rekord od neverovatnih 57. 05 m. Ostvareni rezulatat je ujedno i najbolji u Srbiji u 2024. godini.

    O veličini nesvakidašnjeg talenta Nikoline Radovanović govori podatak da je jedina atletičarka u Srbiji koja Vortex baca na daljinu veću od 50 m.

    Nakon bacanja Vortex-a, Nikolina je otrčala na početak takmičenja u disciplini bacanje kugle, gde je ubedljivo osvojila još jednu zlatnu medalju sa izuzetnim rezultatom od 13. 87 m, što je njen novi lični rekord i ujedno najbolji rezultat u Srbiji u kategoriji pionirki u 2024. godini.

    Na nedavnim testiranjima eksplozivne i brzinske snage, Nikolina je ostvarila nadprosečne rezultate i sve govori da u budučnosti može izrasti u vrlo uspešnu atletičarku.

    Od ostalih atletičarki AK Tamiš, treba pohvaliti odličnu Unu Vojvodić, koja se takmičila sa tri godine starijim atletičarkama, ali i pored toga je u disciplini bacanje Vortex-a ostvarila sjajan rezultat od 38. 45 m, pomerivši granicu svog ličnog rekorda za punih sedam metara, i od 14 atletičarki zauzela visoko šesto mesto.

    Za AK Tamiš takmičile su se još i Nađa Cvetković u disciplinama bacanje kugle i 200 m i Minja Simović u disciplini bacanje Vortex-a.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Pančevački Železničar pred svojim navijačima

    Fudbaleri Železničara novu sezonu u Super ligi otvorili su na najbolji mogući način. Pobedili su u Leskovcu, Radnički iz Kragujevca sa 3-2 , a u subotu pred svojim navijačima dočekuju Napredak […]