• ATLETIKA: Pančevke osvojile tri medalje u Novom Sadu

    U nedelju, 14. januara, u atletskoj dvorani u Novom Sadu se održalo otvoreno pojedinačno prvenstvo Vojvodine u atletici u kategoriji mlađih pionira (U14).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ATLETIKA: Pančevke osvojile tri medalje u Novom Sadu
    AK Tamis

    Organizator prenstva je bio Atletski Savez Vojvodine, a učešće su uzeli atletski klubovi iz Vojvodine, ali i centralne Srbije sa velikim brojem atletičara.

    Atletski klub Tamiš, predvođen trenerom Zoranom Kocićem, je učestvovao sa dve atletičarke i ostvario je sjajan uspeh osvajanjem čak tri medalje.

    Nikolina Radovanović je na svom prvom prvenstvu Vojvodine startovala u disciplini bacanje kugle, sa godinu dana starijim, iskusnijim atletičarkama. To je nije sprečilo da pokaže svoj raskošni talenat i stigne do drugog mesta i srebrne medalje sa sjajnim rezultatom od 12.92m. Ovaj rezultat je ujedno i drugi rezultat u Srbiji u 2024. godini. Nikolina Radovanović je vanserijski talenat u bacačkim disciplinama i napredni rezultati se od nje očekuju u narednim godinama i u bacanju koplja.

    Nađa Cvetković je osvojila treće mesto i bronzanu medalju u bacanju kugle. Nakon toga je otrčala na start kvalifikacionih trka na 60m, koje je prošla kao treća u generalnom plasmanu, da bi nakon sat vremena, u finalnoj trci na 60m, osvojila srebrnu medalju sa samo stotinkom zaostatka za prvoplasiranom atletičarkom. Nađa Cvetković je, sa dve osvojene medalje, jedna od najuspešnih atletičarki na prvenstvu Vojvodine.

    Sezona atletskih takmičenja u dvorani je zvanično počela, a Nikolinu i Nađu u narednom periodu očekuju dva otvorena (međunarodna) prvenstva Beograda, kao uvod u državno prvenstvo koje je na programu polovinom februara meseca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Pančevački Železničar pred svojim navijačima

    Fudbaleri Železničara novu sezonu u Super ligi otvorili su na najbolji mogući način. Pobedili su u Leskovcu, Radnički iz Kragujevca sa 3-2 , a u subotu pred svojim navijačima dočekuju Napredak […]