• Četiri medalje za pančevačke strelce na Prvenstvu Srbije po B programu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Proteklog vikenda u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije po B razvojnom programu, za kadete i mlađe juniore u disciplinama vazdušna puška i pištolj, na kojem je nastupilo deset najuspešnijih takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813”. U naš grad doneli su četiri medalje.

  Aleksa Rakonjac je ponovo bio najuspešniji mlađi junior Prvenstva, kako se i očekivalo, s obzirom da se upravo vratio sa Prvenstva Evrope, na kojem je bio najuspešniji junior Srbije sa 628,0 krugova. U osnovnom meču je pobedio sa 623,3 kruga, a u finalnom meču od osam najboljih mlađih juniora puškom vrlo ubedljivo je osvojio zlatnu medalju. Prethodno je osvojio zlatnu medalju u Finalu Kupa SS Srbije, tako da je već obezbedio i titulu najboljeg mlađeg juniora Srbije za 2022. godinu.

  Ekipa mlađih juniora puškom je zauzela sedmo mesto sa 1719,2 kruga, a pored Alekse nastupili su za ekipu kadeti Ognjen Bunčić sa 561,2 kruga i Nemanja Đorđević sa 534,7 krugova. Ekipa kadeta nije bila kompletna, zbog bolesti Ognjena Lukića, tako da nije mogla da se iskaže, iako je bila spremna.

  Marko Ninković je u osnovnom meču kadeta osvojio srebrnu medalju pištoljem sa 546 krugova, a sa tim rezultatom se kvalifikovao i za Finale od osam najboljih mlađih juniora pištoljem. U finalnom meču ga nije hteo centar, kao obično, pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom, mada mu je medalja izmakla za malo u neizvesnoj borbi. Zahvaljujući Marku, ekipa mlađih juniora pištoljem je sa 1.582 kruga osvojila drugo mesto, a za ekipu su nastupili još Stefan Kešišjan sa 523 i Nemanja Đorđević sa 513 krugova. Ekipa kadeta pištoljem je sa 1.522 kruga, osvojila treće mesto, a pored Marka i Nemanje nastupio je i najmlađi, još pionir, Ognjen Bunčić sa 463 kruga.

  Iva Rakonjac je osvojila peto mesto u kategoriji kadetkinja puškom sa 406,6 krugova, te joj je za malo izmakla medalja, a i učešće u finalu mlađih juniorki jer je osvojila deseto mesto. Teodora Kondić je ovog puta sedamnaesta mlađa juniorka puškom sa 401,9 krugova, a u konkurenciji od 90 takmičarki. Nastupila je i najmlađa kadetkinja puškom Ana Negovanović, da bi stekla iskustvo.

  Mlade takmičare očekuje u narednom periodu Finale Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine, za tri nedelje u Novom Sadu.

  Narednog vikenda je Pančevo domaćin Prvenstva Vojvodine za pionire, a Zrenjanin za juniore i seniore po C programu, serijskom vazdušnom puškom, na kojima će pančevački strelci nastupiti u punom sastavu.

   

  Proteklog vikenda u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije po B razvojnom programu, za kadete i mlađe juniore u disciplinama vazdušna puška i pištolj, na kojem je nastupilo deset najuspešnijih takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813”. U naš grad doneli su četiri medalje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Streljačka družina „Pančevo 1813“ uspešna u Kikindi

  Proteklog vikenda je u Kikindi održano peto kolo Lige pionira Vojvodine na kojem je nastupilo osamdeset takmičra iz 14 vojvođanskih klubova, među kojima i devet takmičara iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

  Pančevcu Aleksi Rakonjcu zlato u Zagrebu

  Srpski strelci puškom su prvog dana 47. “Trofeja Mladosti” u Zagrebu izborili četiri plasmana u finala i osvojili dve medalje, obe u juniorskoj konkurenciji.