• ‚‚Lavice“ slavile u ‚‚tajbrejku“ posle drame

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 17. kolu Vinerštediše Superlige Srbije odbojkašice ‚‚Dinama“ savladale su ekipu ‚‚Železničara“ iz Lajkovca rezultatom 3:2 (25:22; 25:18; 18:25; 24:26 i 15:8). Pančevačke odbojkašice su bile bolje posle prave drame u Hali sportova na Strelištu. Ispustile su prednost od 2:0 u setovima, ali su uspele da povrate nivo igre iz prva dva seta, čime su došle do nova dva boda i prilike da regularni deo sezone završe na šestoj poziciji na tabeli.  

    Prva dva seta ovog meča bila su gotovo identična. ‚‚Lavice“ su odlično servirale i do velikog broja poena dolazile posle dobre odbrane i kotranapada. Iako nisu u velikoj meri koristile igru preko srenjaka u napadu su bile dobro raspoložene korektorka Nina Kocić i oba primača Jelena Lazić i Dragana Marković. Uz pravovremeni blok imale su konstantnu prednost, pa su lako došle do dva seta prednosti.

    Stanje na terenu se promenilo u trećem setu, mali pad koncentracije domaćih iskoristile su gošće iz Lajkovca, popravile su procenat uspešnih servisa i igru u polju, pa su odbojkašice ‚‚Dinama“ sve teže osvajale poene. Na to su se nadovezale i greške na prijemu i u napadu, pa je ‚‚Železničar“ od sredine trećeg seta stekao pet poena prednosti (14:19), a zatim i devet set lopti (15:24), što je bilo dovoljno da smanje prednost domaćina na 2:1 u setovima.

    Problemi sa prijemom i napadom ‚‚Dinama“ nastavili su se i u četvrtom setu, pošto su se njihove protivnice u potpunosti vratile u igru. Greške domaćih odbojkašica su se nizale, pa je ‚‚Železničar“ imao šest poena prednosti na tehničkom tajm-autu – 6:12. Njihova prednost je rasla do maksimalnih 8 poena prednosti (10:18), ali je trener Aleksandar Vladisavljev izmenama uspeo da povrati kvaliet u igri svoje ekipe. Stabilizovan je prijem, popravljena odbrana, povećana borbenost što im je, uz sigurne napade, donelo izjednačenje – 22:22. Gošće su zahvaljujući grešci ‚‚Dinama“ na prijemu došle do set lopti (22:24), ali su na isti način uzvratile ‚‚uslugu“ ‚‚lavicama“, za novo izjednačenje – 24:24. Drama u ovom setu završena je u korist odbojkašica ‚‚Železničara“ koje su imale više koncentracije u završnici.

    U odlučujućem setu psihološka prednost je bila blago na strani ekipe iz Lajkovca, ali odlična igra u završnici četvrtog seta ohrabrila je domaće odbojkašice, pa su posle preokreta (2:4 i 3:5), imale dva poena prednosti prilikom promene strana. Tri veoma važna poena osvojila je kapiten i najiskusnija igračica pančevačke ekipe, Jelena Lazić. U potpunosti se razigrala tehničar Slađana Mirković, pa je sjajnim servisima svom timu donela pet poena prednosti (11:5). Uz veliku borbenost i sjajnu Ninu Kocić, odbojkašice ‚‚Dinama“ su uspele, da završe meč u svoju korist i pored velikog pada u igri i tako zasluženo dođu do sedme pobede u prvenstvu.

    – Utakmica je bila pomalo čudna. Bilo je tu uspona i padova, naravno dobrih stvari i onih manje dobrih. Na kraju mislim da smo možda malo više želeli pobedu. Sastav nam se dosta osuo u poslednje vreme. Iskusnije igračice, kvalitetnije su nastavile karijere u inostranstvu, tako da smo opet morali da uklapamo igru, tim, a da pri tom probamo da napravimo dobar rezultat. Jako je teško igrati sa mladim igračicama, imati tečnu igru i još napraviti rezultat. Mi smo jako zadovoljni što smo danas pobedili. Nije važno da li je moglo da bude ubedljivije ili ne, bitno je da smo posle nekoliko poraza došli do pobede zbog samopouzdanja igračica, istakao je posle utakmice Aleksandar Vladisavljev, trener ‚‚Dinama“.

    Sjajnu partiju pružila je Nina Kocić, koja je ujudno bila i najefikasnija igračica utakmice sa 36 osvojenih poena. U redovima ‚‚Dinama“ pratile su je Jelena Lazić sa 18 i Milena Spremo sa 9 poena. ‚‚Železničar“ je po broju osvojenih poena predvodila Jovana Jovičić sa 26, Tamara Rakić je osvojila 19, a Danijel Andrić 14

    Kolo pre kraja prvenstva ‚‚Dinamo“ zauzima 7. mesto na tabeli sa 21 osvojenim bodom. U poslednjem meču regularnog dela sezone ‚‚lavice“ igraju u Užicu protiv pretposlednje ekipe ‚‚Jedinstva“.

    T.M.

    U 17. kolu Vinerštediše Superlige Srbije odbojkašice ‚‚Dinama“ savladale su ekipu ‚‚Železničara“ iz Lajkovca rezultatom 3:2 (25:22; 25:18; 18:25; 24:26 i 15:8). Pančevačke odbojkašice su bile bolje posle prave drame u Hali sportova na Strelištu. Ispustile su prednost od 2:0 u setovima, ali su uspele da povrate nivo igre iz prva dva seta, čime su došle do nova dva boda i prilike da regularni deo sezone završe na šestoj poziciji na tabeli.  

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    AK Dinamo među 10 najboljih klubova u Srbiji

    U Kraljevu je, u subotu, održano poslednje ekipno prvenstvo Srbije i to u konkurenciji starijih juniora. AK,, Dinamo“ Pančevo učestvovao je na ovom takmičenju u konkurenciji muškaraca i […]