• Džudisti pančevačkog Tamiša u kolevci tog sporta- Japanu

    Velika nada pančevačkog džudoa Petar Novaković i njegov trener Boris Bevc uz pomoć džudo kluba „Tamiš” otputovali su u Japan . Oni će do 15. oktobra boraviti u najstarijoj džudo školi Kodokana, gde će sa poznatim japanskim džudistima i trenerima vežbati, gledati druge mečeve i otkrivati male tajne velikih majstora ovog sporta, ali će naučiti i sve o istoriji i nastanku ove borilačke veštine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Džudisti pančevačkog Tamiša u kolevci tog sporta- Japanu

    Kodokan Institut je nastao 1882. godine i smatraju ga kolevkom džudoa. Nekada se ovde radilo u jednoj sportskoj hali, a danas  ovaj prestižni hram sporta u centru Tokija ima svoju zgradu od 9 spratova. U prizemlju se nalaze konferencijske sale i restorani sa zdravom hranom za sportsite. Do petog sprata su sobe za sportiste, a od 5. do 7. sprata su moderno opremljene sale za vežbanje i svlačionice. Na 8. i 9. spratu su dvorane za predstave, a oko 900 gledalaca može ovde da gleda i razne filmove o džudou, kao i razna takmičenja . Kodokan centar ima i svoj istraživački tim koji proučava psihologiju, fiziologiju i fizičko stanje džudista koji ovde vežbaju.

    Trener Boris Bevc i njegov pulen Petar Novaković veoma su srećni što im se pružila prilika da uče od najboljih, jer samo tako se mogu i očekivati šamponski rezultati:

    – Ostvarili smo naš san. Treniranje u sali Kodokana gde je ovaj sport i nastao postala je naša stvarnost. Odradili smo prve treninge i bilo je pravo uživanje raditi sa ljubaznim džudokama koji prosto plešu po tatamiju, koji su savršeno tehnički osposobljeni.Siguran sam da će Petru ovo mnogo koristiti i da ćemo zajedno mnogo toga naučiti-rekao je Boris Bevc.

    Pored sportskih veština Petar i Boris potrudiće se da nauče i sve o japanskoj kulturi i o ophođenju prema sportu i protivniku, a imaće priliku i da upoznaju Tokijo i njegove drevne znamenitosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport